Blog
All About Addiction

Det kan være skræmmende at vælge afvænningsklinik. Hvis du ved, hvad du skal lede efter, er det hele meget nemmere.

Valg til afvænning

Sharelines

  • Hvordan vælger man center til #afvænning?
  • Hvordan vælger man center til #afvænning? Stil eventuelle behandlingsklinikker følgende 10 spørgsmål:

Hvorvidt du kommer ovenpå igen afhænger af, hvor god en afvænningsklinik du vælger.

For at gøre det nemmere for dig at træffe en beslutning har vi sammensat en liste over de spørgsmål, du bliver nødt til at stille for at sikre, at du ender det rette sted:

1. Er jeres afvænningsklinik licenseret/akkrediteret?

Mange antager, at alle afvænningsklinikker er licenseret eller akkrediteret i den region, de arbejder i, men det er desværre ikke altid tilfældet. Det, at blive licenseret krævet, at man lever op til en vis standard, og det er langt fra alle faciliteter, som gør det. Så hvis det er noget, der har betydning for dig er det vigtigt, at spørge ind til facilitetens licens.

2. Indlæggelse eller ambulant?

Først og fremmest er det vigtigt, at du forstår forskellen mellem indlæggelse og ambulant afvænning, så du ved, hvad de forskellige behandlingstyper indebærer. Indlæggelse betragtes generelt som mere effektiv, da det gør det muligt for patienten, helt at slippe for sine nuværende omgivelser. Nye omgivelser giver mulighed for at fokusere på behandlingen og derudover hjælper de også med etableringen af nye rutiner og vaner. Ambulant afvænning er dog også en god valgmulighed for højt funktionelle misbrugere som foretrækker et behandlingsforløb der passer deres skema.

Behandeling af Afhaengighed I Paradiset

3. Hvilken slags logi og hvilke faciliteter er der?

Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas med klinikkens logi, da de fleste indlæggelser anbefaler et ophold på mindst 28 dage. Spørg gerne ind til, om der er individuelle værelser, delte badeværelsesfaciliteter, og eventuelle fritidsområder. Sørg for, at der er fællesarealer som opfordrer til afslapning og personlige udviklingsaktiviteter, såsom læselokaler, meditationsrum, fitnessområder, swimmingpools, udendørsarealer, og aktiviteter.

4. Hvilken slags terapi byder jeres behandlingsprogram på?

Kognitiv adfærdsterapi (CBT), individuel rådgivning, og gruppeterapi betragtes af de fleste som grundlæggende elementer i et behandlingsforløb og tilbydes derfor de fleste steder. Nogle klinikker tilbyder dog yderligere faciliteter og aktiviteter, såsom ekstraterapi i form af wellness, fysisk aktivitet og sport, mindfulness meditation, yoga, kunstterapi, og trauma frigivelsesøvelser (TRE), som alt sammen hjælper med behandlingsforløbet. Vælg eventuelt en klinik som tilbyder et udvalg af disse terapimuligheder, da du på denne måde nemt vil kunne finde ud af, hvilken behandling der fungerer bedst for dig.

5. Har I erfaring med behandling af lidelser med samtidig forekomst?

Her er der tale om patienter som døjer med misbrug såvel som underliggende mentale helbredsudfordringer. Lidelser med samtidig forekomst er meget almindelige – faktisk opstår de i flere end 50% af alle misbrugssager. I dette tilfælde er det vigtigt, at misbruget og de mentale helbredsudfordringer tackles på samme tid for at sikre, at man får det bedre i det lange løb. Taget i betragtning, hvor indviklede lidelser med samtidig forekomst er, er det vigtigt, at din afvænningsklinik ansætter personale som har erfaring med diagnosticering og behandling af sådanne forhold.

6. Hvor kvalificeret er jeres personale?

Sørg for at tjekke personalets kvalifikationer. Der er stor chance for, at enhver afvænningsklinik som ikke er imødekommende omkring disse detaljer ansætter rådgivere som ikke er fuldt kvalificerede, hvilket mindsker sandsynligheden for, at du får den behandling du har brug for.

7. Hvilken slags support tilbyder I til familiemedlemmer?

Misbrug betragtes ofte som en familiesygdom, da det påvirker hele familien. Nogle afvænningsklinikker tilbyder familieprogrammer, hvor pårørende opfordres til at deltage i behandlingsforløbet. Det er videnskabeligt bevist, at disse behandlingsprogrammer forbedrer sandsynligheden for, at man får det bedre på den lange bane.

8. Er der et efterbehandlingsprogram?

Fuldførelse af et behandlingsforløb er blot det første skridt mod at få det bedre på den lange bane, selvom det er et vigtigt skridt. Så snart du forlader afvænningsklinikken skal du vænne dig til tanken om, at skulle holde dig ædru resten af livet. Af denne grund er det vigtigt, at din valgte afvænningsklinik har et godt efterbehandlingsprogram. Her kan der for eksempel være tale om muligheder såsom sober living, efterfølgende pleje som en ambulant patient i dit område, aktiv deltagelse i AA / NA møder, online rådgivning, og støttenetværker. Spørg ind til institutionens efterbehandlingsprogram.

9. Er behandlingsforløbet lægeovervåget?

Visse stoffer kan være skadelige umiddelbart efter, at man holder op med at tage dem. Hvis du er afhængig af en af disse stoffer er det vigtigt, at du vælger en afvænningsklinik med et lægeovervåget behandlingsforløb. Nogle faciliteter tilbyder lægeovervågede behandlingsforløb, mens andre sender deres patienter ud til hospitaler og eksterne klinikker, hvilket er upraktisk, om ikke direkte farligt. Det er vigtigt, at overveje eventuel lægeovervågning.

Få Hjælp Nu

10. Hvilke betalingsmuligheder tilbyder I?

Betalingsmuligheder udgør en vigtig del af beslutningsprocessen for misbrugere og familier verden over. Nogle afvænningsklinikker tager imod betaling fra forsikringsfirmaer, andre gør ikke. Sørg for, at du ved alt der er at vide om betalingsforhold og at du forstår omkostningerne fra starten, så det ikke ender med at dit, eller din pårørendes, behandlingsforløb afbrydes af eventuelle finansielle forhindringer.

The Cabin Denmark har styr på det.

Vi forstår udmærket, hvor overvældende det kan være at vælge afvænningsklinik – men det er ikke en udfordring, som bør forhindre dig i at opsøge hjælp. Hvis du sidder inde med flere spørgsmål kan du kontakte vores eksperthold på +45 25 94 44 22.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.