Procesafhængighedsbehandling

Hvorfor syntes danskerne behandling af procesafhængighed hos ”The Cabin Chiang Mai” effektiv, økonomisk og overkommelig?

Hvad er procesafhængighed?

Det er en kendsgerning, at millioner af mennesker verden over er afhængige af stoffer og alkohol. Men ikke alle er klar over, at flere millioner er afhængige af det, vi kalder processer – adfærd som man kan blive afhængig af. Disse omfatter afhængighed af ludomani, mad, sex og internet.

Ved første øjekast kan det synes som om, denne procesafhængighed umuligt kan have de samme negative virkninger som alkohol– eller stofmisbrug, men det er ikke sandt. Al afhængighed, hvad enten stof- eller procesafhængighed, kan anrette voldsomme skader på misbrugerens liv – og dem tæt på misbrugeren. Afhængighed er en primær, kronisk sygdom, der involverer ændring af funktionen i hjernens belønningssystem. Med procesafhængighed er det igennem en handling eller aktivitet, at misbrugeren trigger belønningssystemet. Med tiden kan misbrugeren ikke opnå den samme glæde af andre aktiviteter, som personen kan gennem den proces, vedkommende er afhængig af.

Typer af procesafhængighed, som behandles på The Cabin Chiang Mai

Der er fire hovedtyper af procesafhængighed, og mens behandlingen for hver enkelt er næsten ens, varierer selve afhængigheden som følgende:

Madafhængighed. ‘Madafhængighed’ og ’ sukkerafhængighed ’ er blevet almindelige begreber i de seneste år – men hvad betyder disse begreber? Grundlæggende er mad- og sukkerafhængighed næsten det samme. Begge eksisterer, når en person er ude af stand til at kontrollere sit eget forbrug af visse typer fødevarer – typisk dem, som har et højt indhold af sukker, fedt og/eller salt – i sådan en grad, at det forårsager negative virkninger på deres liv. Negative virkninger omfatter dårligt helbred, social isolation, problemer i parforholdet og mange flere..

Ludomani. Mange lande rundt om i verden tillader ikke kun lovlige væddemål, men fremmer det ligefrem. For nogle personer bliver væddemål og hasardspil en afhængighed. Det anslås, at ca. 2-3 % af amerikanerne i øjeblikket lider af ludomani Det er omkring 6 millioner ludomaner alene i USA! Ludomani opstår, når en person er ude af stand til at stoppe med hasardspil eller væddemål – til trods for det faktum, at de oplever negative konsekvenser såsom store mængder af gæld, ødelagte relationer og flere negative følgevirkninger.

Internetafhængighed. Gennem smartphones, tablets og bærbare computere er World Wide Web lige ved hånden og tilgængeligt 24/7, overalt. Desværre bliver det stadig vanskeligere at skelne mellem “normal” brug af internettet og internetafhængighed. En af de største fordele ved internettet er at holde kontakten med venner og familie fra nær og fjern, men når anvendelse af internettet begynder at blande sig med dine ”virkelige liv-relationer”, arbejde, læreprocesser eller endda din sundhed, er det tegn på, at du sandsynligvis er internetafhængig.

Sexafhængighed. Sex er en normal del af det menneskelige liv, men for nogle menneske bliver det næsten en besættelse. Sexafhængighed opstår, når en person tilbringer stigende mængder tid på at tænke på og søge nye seksuelle møder. Når sex og seksuelle tanker begynder at ødelægge forhold, påvirker arbejde eller skole og læreprocesser, er det sandsynligt, at du lider af sexafhængighed.

Sådan behandler vi adfærdsafhængighed hos The Cabin Chiang Mai

Ikke alle afhængighedsbehandlingscentre er uddannet og udstyret til at håndtere procesafhængighed. Men hos The Cabin Chiang Mai tilbyder vi et omfattende og fremragende behandlingsprogram, der med succes kan behandle enhver af de ovennævnte afhængigheder.

Vores unikke Recovery Zones model er specielt designet til at behandle afhængighed, hvor afholdenhed ikke er muligt som et livslangt mål – såsom i tilfældet med dem, der lider af mad-, sex- og internetafhængighed. Recovery Zones bruger en kombination af kognitiv adfærdsterapi (CBT), 12 trin samt mindfulness-meditation for med succes at behandle disse afhængigheder samt udstyre klienten med forebyggelsesstrategier for tilbagefald.

Få Hjælp Nu

Kontakt os i dag og modtag en ikke forpligtende vurdering og se hvordan vi kan hjælpe dig. Udfyld formularen i øverste højre hjørne på denne side, eller ring direkte til os på +45 25 94 44 22 for at starte din helbredsrejse nu.

Ring Til Os Nu
+45 25 94 44 22

Download Vores Brochure