Blog
All About Addiction

Hollywood glorificerer ofte alkohol- og stofmisbrug, men disse berømtheder har formået at finde deres egen stil. Nogle af disse skuespillere og musikere, der lever afholdende, overrasker dig måske.

8 sober ceebrotoes

Stigningen i afhængighed og alkoholisme fortsætter med at være et problem i hele verden, og selvfølgelig er de kendte langt fra immune. Da de altid er i søgelyset, har disse berømtheder evnen til at påvirke andre og blive rollemodeller for den generelle befolkning. Derfor er det fantastisk at se afholdende berømtheder være åbne og ærlige om deres kamp med afhængighed og alkoholmisbrug, således at de kan vise verden at det er muligt at blive kureret og leve et succesfuldt og fyldestgørende liv i ædruelighed.

Berømte skuespillere og musikere der lever ædru

Det følgende er en liste over kendte mennesker der er åbne omkring deres stofmisbrug (eller fraværet af samme).

1. Bradley Cooper

Er nu afholdende fra alkohol og stoffer i mere end ti år, Bradley Cooper tilskriver sin succes i filmindustrien til sin ædruhed. Han fortalte GQ Magasinet i 2013, “Én ting jeg har lært i livet er at det bedste jeg kan gøre er at omfavne den jeg er og så være den fuldt ud, og hvad der så end sker, lad det ske.” Udover at give ham succes i sin karriere, siger han at hans ædruelighed har tilladt ham at bygge meningsfulde forhold, styrke og evnen til at tage sig af sin egen far da han var syg.

2. James Franco

James Franco er helt bestemt en berømthed de færreste ville gætte var afholdende. Fra hans mange, ofte “stenede” roller i filmverdenen, til at hænge ud med hans gode ven og marihuana fortaler Seth Rogen, er der mange der finder det svært at tro at Franco har været ædru siden hans gymnasietid hvor han tilsyneladende kom i problemer under indflydelsen af stoffer og alkohol. Siden da har han sagt til Howard Stern, ”er der bare ikke noget behov” for at ryge marihuana eller drikke alkohol.

3. Blake Lively

Bedst kendt for hendes rolle som Serena van der Woodsen i tv dramaet Gossip Girl, Blake Lively er en berømthed der altid har været afholdende. Hun fortalte Allure magasinet, “Jeg drikker ikke, jeg har aldrig prøvet stoffer… Det er bare noget jeg vitterligt ikke har et ønske om.”

4. Russell Brand

På trods af sin excentriske, og ofte skøre, personlighed, har komiker og skuespiller Russel Brand fejret 16 års afholdenhed her til december. Han bruger nu en god del af sin tid på at tale for af-stigmatisering og retfærdig behandling af misbrugere. Brand åbnede Trew Era helbredelses café i marts 2015 for at hjælpe afhængige med at komme tilbage på arbejdsmarkedet og fokusere på deres helbred.

5. Kristin Davis

Kristin Davis er bedst kendt for hendes rolle som den martini-sippende gode pige i det populære TV show Sex and the City. Men i det virkelige liv har Davis en anden historie.  Hun fortalte Marie Claire i et eksklusivt interview, “Jeg troede virkelig ikke jeg ville blive over 30. Jeg ved ikke hvorfor eller hvordan, det troede jeg bare ikke… Jeg drak meget da jeg var teenager men jeg drikker ikke længere, fordi jeg tænkte, du ved, jeg ender i en bilulykke eller noget. Jeg havde bare et meget negativt syn på hele situationen på det tidspunkt.” Hun fortalte også magasinet at alkoholisme løber dybt i hendes familie, og at hun nu har været fuldstændig ædru siden hun var 22. Davis er i dag 51.

6. Eminem

Med sang titler som ‘Drug Ballad’, virker den amerikanske rapper Eminem måske ikke som en afholdende berømthed. Og dog, efter Eminems lange kamp med lægeordineret medicin der næsten slog ham ihjel, har Eminem været ædru siden april 20, 2008. I 2010 udgav han et album med titlen Recovery, fuld af tekster der tager lytteren gennem op- og nedturene i afhængighed, behandling og om at leve et helbredt liv.

7. Matthew Perry

Mest genkendt for sin rolle som Chandler Bing i TV serien Friends, Matthew Perry kæmpede med afhængighed af alkohol og lægeordinerede piller. I et interview med BBC Radio, udtalte Perry at han knapt kan huske de tre år hvor de filmede Friends sæsonerne tre og seks. Nu, siger Perry, bruger han sin status til hjælpe andre misbrugere i deres rejse mod ædruelighed så meget som muligt.

8. Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith blev ædru for næsten 20 år siden, hun siger også at hun ikke har indtaget en dråbe alkohol siden.  “Jeg så mig selv drikke to flasker vin på sofaen og sagde til mig selv, ‘Jada, jeg tror vi har et problem.’ Skuespillerinden udtalte til The Fix at hun blev opdraget i fattigdom med en stof-afhængig mor og bedstemor, men heldigvis vendte hun sit liv til det bedre.

Afholdende berømtheder hjælper med at bryde stigmatiseringen mod misbrug

En af de største barrierer for at søge hjælp til et misbrug ligger stadig i misforståelserne omkring afhængighed. Stigmatiseringen af afhængighed – at misbrugere er onde mennesker eller ikke har viljestyrke – skaber frygt i misbrugerne i forhold til at åbne op og søge hjælp, alene fordi de ikke vil have at andre skal se ned på dem. I virkeligheden er afhængighed en sygdom der ikke diskriminerer mere end hjertesygdomme eller kræft. Ingen bør skamme sig over at søge hjælp.

Kendte mennesker der er åbne omkring deres afholdenhed hjælper ikke bare andre til at finde styrken til at søge hjælp hvis de lider af et misbrug, de kan også vise hele verden at, i en verden hvor stoffer og alkohol ofte bliver glorificeret, er det at leve ædrueligt faktisk er ret cool.

At få behandling for et misbrug

Hvis du eller en du kender lider af et misbrug, er det vigtigt at søge hjælp så hurtigt som muligt. The Cabin Chiang Mai er et rehabilitations center for alle typer stof- og adfærdsafhængighed. Vores unikke tilgang til at behandle misbrug kombinerer holistiske og traditionelle behandlingsmetoder for at skabe et fyldestgørende og utroligt effektivt program. Hvis du eller en du kender lider af et misbrug så, kontakt os i dag og få en snak om hvordan vi kan hjælpe dig eller dine nærmeste tilbage på vejen til et lykkeligt og succesfuldt liv.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.