Narkomisbrugs Behandling

Hvorfor Danskerne finder, at behandling for narkotikamisbrug hos ”The Cabin Chiang Mai” i Thailand, er både effektiv, økonomisk og yderst overkommelig

Narkotikamisbrug, eller stofmisbrug, er afhængighed af lovlige eller ulovlige stoffer eller medicin. Det er en almindelig misforståelse, at afhængighed er et tegn på svag vilje eller mangel på selvkontrol, eller at en person, der er afhængig, bare skal “beslutte sig for” at holde op. Stofmisbrug er i virkeligheden en kronisk hjernesygdom, der forårsager kompulsiv søgning efter narkotika og brugen af dette til trods for de skadelige konsekvenser, det har på brugerne og dem omkring dem.

Narkotika indeholder kemikalier, der påvirker måden, hvorpå nervecellerne i hjernen sender, modtager og behandler information. Hjernen opbygger en resistens over for disse reaktioner, og derfor har progressive brugere af stoffer brug for mere af stoffet for at føle glæde eller velvære. Langvarigt misbrug medfører ændringer i hjernen, der påvirker dømmekraft, kognitive evner, hukommelse, beslutningstagning og adfærdskontrol. Jo længere misbrug, jo stærkere fysisk afhængighed, og derved bliver det i stigende grad vanskeligere at blive stoffri.

Lovligt narkotika

Lovligt narkotika er stoffer, der er godkendt ved lov til salg eller forbrug. I tilfælde af afhængighed af lovligt narkotika menes som regel receptpligtig medicin eller håndkøbsmedicin. Lovligt narkotika kan og bliver brugt på ulovlig vis. Hver gang en person tager en receptpligtig medicin på en måde, der ikke er godkendt af lægen, anses det for ulovligt. Receptpligtigt stofmisbrug er ved at blive en global epidemi. Det faktum, at de er lovlige, mere socialt acceptable, let tilgængelige og stærkt vanedannende, gør receptpligtig medicin til et af de mest misbrugte stoffer til rådighed i dag.

Ulovligt narkotika

Ulovligt narkotika er stoffer, som er juridisk ulovlige. Dette inkluderer amfetamintypestimulanser, metamfetaminer, kokain, heroin, marihuana og hash som nogle eksempler. Disse stoffer er afhængighedsskabende og har alvorlige negative effekter på krop og sjæl. Ulovlig narkotikahandel er en kæmpe verdensomspændende forretning og er associeret med organiseret kriminalitet, vold og illegale aktiviteter. Brugen af ulovligt narkotika kan føre til risikofyldt adfærd og have alvorlige konsekvenser såsom hospitalsindlæggelse, HIV-smitte, sygdomme samt anholdelse.

Få Hjælp Nu

Kontakt os i dag og modtag en ikke forpligtende vurdering og se hvordan vi kan hjælpe dig. Udfyld formularen i øverste højre hjørne på denne side, eller ring direkte til os på +45 25 94 44 22 for at starte din helbredsrejse nu.

Ring Til Os Nu
+45 25 94 44 22

Download Vores Brochure