Blog
All About Addiction

Nye beviser peger på at storforbrugere af alkohol har tre gange så stor sandsynlighed end folk der ikke drikker for at udvikle demens og pådrage sig andre degenerative effekter på hjernen. Er du under risiko?

Alkoholisme og Tidlig Demens er Tættere Forbundet end Hvad Vi Troede

Sharelines

  • Storforbrugere af alkohol har tre gange så stor sandsynlig end folk der ikke drikker, for at udvikle tidlig demens. Er du under risiko?
  • Storforbrugere af alkohol har tre gange så stor sandsynlig end folk der ikke drikker, for at udvikle tidlig demens. Er du under risiko?

En ny undersøgelse har vist en stærk sammenhæng mellem overdrevent alkoholforbrug og demens – en ny tilføjelse til en voksende liste af helbredsmæssige bekymringer for dem der kæmper med alkoholafhængighed.

Undersøgelsen, der blev publiceret i Lancet Public Health medical journal, fandt stærke beviser på at kronisk druk kan føre til demens i alle former, men særlig tidligt debuterende demens. Deltagere i undersøgelsen som drak meget havde tre gange så stor sandsynlighed end folk der ikke drak, for at udvikle sygdommen.

Hvordan Druk Fører til Demens

Demens er et syndrom der markeres ved en nedgang af de kognitive funktioner. Dette kan inkludere enhver række symptomer, fra hukommelsestab til forværring af motoriske færdigheder, og svækkelse af talefunktionen – eventuelt vil den forstyrre patientens evne til at opretholde deres daglige liv.

Alkohols bidrag til udviklingen af demens er ganske ligetil: en af effekterne som ethanol og dets biprodukter er, at de skader din hjernes struktur og funktionsevner. Folk der har drukket over længere tid, kan også udvikle en tilstand der kaldes for hepatisk encefalopati, hvor leverskader forårsager en stigning af niveauet af ammoniak i deres blod, hvilket resulterer i yderligere tab af hjernefunktion.

Givet hvor tydelig sammenhængen mellem alkoholforbrug og demens er, er det forfærdende at denne farlige bivirkning ved alkoholmisbrug ikke får mere opmærksomhed. Dr. Michael Schwarzinger, forsker ved Transitional Health Economics Network i Paris og førende forfatter af undersøgelsen, har udtrykt bekymring over at der ikke bliver givet mere opmærksomhed til denne lettere indlysende forbindelse: ”Givet styrken af associationen, det der er mest overraskende for mig er, at sygdomme på grund af alkoholforbrug har modtaget så lille interesse i forskningen af demens og offentlige sundhedspolitikker,” sagde Schwarzinger.

Hvem er under Risiko for Alkohol-relateret Tidlig Demens?

Resultater fra studiet har vist at deltagere blev påvirket henover hele linjen. Dog virker associationen til at være stærkest hos mænd, som har tendens til at udvikle det i en højere hastighed og i en tidligere alder.

Data der er taget fra French National Hospital Discharge database mellem 2008 og 2013 viser, at personer med demens var mere end dobbelt så sandsynlige for at have en historik med alkoholafhængighed. Men tallene favoriserer ikke mændene: mens sygdomme i forbindelse med alkoholafhængighed opstå hos fire procent af kvinder med demens, havde 16 procent af mændene den dobbelte diagnose.

Er Du under Risiko for Alkoholrelaterede Hjernesygdomme?

Der er ikke to veje om det: alkohol er den største risikofaktor for tidlig udvikling af demens. Hvis du drikker for meget (over 60 gram alkohol om dagen for mænd eller 40 gram alkohol per dag for kvinder, ifølge WHOs retningslinjer for overdrevent kronisk druk), udsætter du dig selv for risiko.

Og demens er ikke det eneste problem – alkohol har et væld af andre ugunstige effekter på hjernen (som ikke er nogen overraskelse, når man overvejer at det får dig til at miste motoriske evner, sløre din tale og få blackouts). Disse kan inkludere:

  • Wernicke–Korsakoff syndrome, en alvorlig tilstand der involverer mental forvirring, øjenparalysering, tab af muskelkoordination og psykosesyndrom
  • Føtal alkoholsyndrom hos ufødte babyer med alkoholiske mødre
  • Formindsket hjernestørrelse
  • Hukommelsestab
  • Tab af koncentrationsevne og evner til at tænke kreativt

Ikke rart. Hvis du drikker tæt, så er den bedste – og eneste – måde at sikre at du er udenfor risiko for dette og andre alvorlige helbredseffekter, at blive ædru.

Det er ingen hemmelighed at blive ædru er nemmere sagt end gjort, og givet dets tilbøjelighed til abstinenser, så kan afgiftning fra alkohol når du er alene være meget farligt. Dette er bestemt et tilfælde hvor ordsproget ”prøv ikke dette derhjemme” gælder.

Hvis du har drukket tæt i en udvidet tidsperiode, anbefales det at du afgifter under medicinsk vejledning, efterfulgt af en professionelt administreret afvænningsprogram, for at få en gennemgående og vedvarende helbredelse.

Prøver Du at Stoppe med at Drikke, men Kan Ikke? The Cabin Kan Hjælpe.

Vi ved at de tidlige dage med ædruelighed ikke er ren barnemad. Det er derfor vi har samlet de klogeste hoveder indenfor afhængighedsbehandling for at hjælpe dig med hvert enkelt skridt på vejen. Med The Cabin i ryggen, kan du være sikker på at du har alle værktøjerne og støtten du har brug for at blive clean.

The Cabin Danmark tilbyder en yderst effektiv alkohol detox og alkoholafvænningsprogrammer, der er administreret af specialiserede medicinske og kliniske professionelle med masser af erfaring i at behandle afhængighed. Vores luksuriøse faciliteter er lokaliseret i det fredelige, tropiske nordlige Thailand – det perfekte sted at træde væk fra dit daglige liv og begynde din rejse mod helbredelse på bedste vis. Og det hele er tilgængeligt og billigt – kontakt os i dag for at lære hvordan vi kan hjælpe dig med at leve dit bedste og sundeste liv.

 

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.