Blog
All About Addiction

Mens misbrug af hostesaft i håndkøb stiger blandt amerikanske unge, samarbejder politiet med bekymrede teenagere for at gøre medicinen mindre tilgængelig.

The Cough Syrup Cocktail Taking a Toll on Teens

Sharelines

  • Amerikanske lovgivere identificerer simple trin, som de siger kan kurere teenageres misbrug af hostesaft i håndkøb.
  • Hvorfor amerikanske autoriteter tager skridt mod at forbyde #teenagere fra at købe hostesaft

Typisk blandet med Sprite, så er hostesaft i håndkøb blevet det foretrukne rusmiddel blandt mange amerikanske unge, men misbrug af stoffet kan have ødelæggende konsekvenser.

Den aktive ingrediens, dextromethorphan, forårsager hallucinationer, afstandstagen, en følelse af fuldskab og kan føre til en fatal overdosis. ’Cocktails’ der er tilsat hostesaft indeholder typisk 20 gange den anbefalede dosis.

Flere stater i USA har taget skridt i løbet af de seneste år for at hæmme salget af hostesaft til mindreårige, inklusive New York og Californien. Colorado er en af de seneste til at tage disse foranstaltninger, og lovgivere har talt med teenagere der er bekymrede over effekten af misbrug af hostesaft på deres kammeraters liv.

17-årige Jino Arrendondo arbejder for at få vedtaget en lov i hans hjemstat Colorado der vil betyde at butiksejere vil skulle tjekke ID hos alle der køber hostesaft for at sikre at de er 18 år eller ældre.

Han rejste til statens hovedstad for at lobbye for juridisk handling med Jonathan Singer, en lovgiver der støtter lovforslaget.

”Dette er et simpelt skridt til at sikre at vores kassemedarbejdere laver et hurtigt dobbelttjek før de giver noget ud til et barn, som barnet rent faktisk kan misbruge,” sagde Singer.

Kontrollet af salg er en tilgang der kunne vinde indpas verden over, da misbrug af hostesaft er blevet et bekymrende problem i Bangladesh, Hong Kong, Indien og Malaysia.

En Global Trend

Siden 90’erne, er hostesaft blevet misbrugt i USA og referencer til cocktails kaldt for “purple drank” – blandet med både håndkøbs- og receptpligtige versioner af medicinen med dextromethorphan eller kodein – blev populariserede i hip-hop musik.

Så sent som 2014, refererede popsangeren Justin Bieber til en hostesaft kaldet ”double cup” blandet drink i hans hitsang ”We Were Born For This.”

Millioner af amerikanske teenagere har indrømmet at eksperimentere med stoffet, men misbrug har spredt sig til Asien. For at bekæmpe det udbredte misbrug, har Indien lagt pres på hostesaftfirmaer for bedre at regulere forsyninger i landet. Afhængighed er stigende i Bangladesh, og misbrug af hostesaft er særligt fremherskende i Hong Kongs internationale skoler.

I Malaysia er problemet med afhængighed af kodein- og dextromethorphan-baseret hostesaft, også, længe været en bekymring. Dog har Malaysian Medical Association i årtier argumenteret mod forbuddet af medicinen som svar på krisen, og i stedet argumenteret for bedre regulering af dets salg og tilgængelige kvantiteter.

Tegn på Misbrug af Hostesaft

Hvorfor eksperimenterer – og misbruger – teenagere hostesaft? En Hong Kong-baseret undersøgelse antydede at nysgerrighed, kedsomhed og gruppepres i store træk bar skylden. For dem der leder efter en billig rus, er dextromethorphan-baseret medicinering nem at få fat i og anses for at være mindre farligt end gadestoffer.

Forældre er ofte ikke klar over potentialet for misbrug ved dette produkt og har det let tilgængeligt derhjemme.

”Forældre ved ikke hvad der sker,” siger den amerikanske teenager Jino Arrendondo, hvilket refererer til trenden med misbrug af hostesaft i USA.

Der er dog advarselstegn som pårørende kan holde udkig efter:

  • Ændringer i appetit eller søvnvaner
  • Utydelig tale og udvidede pupiller
  • Manglende evne til at fokusere
  • Beviser på løgne eller tyveri af penge
  • Depression og humørsvinginger
  • Hyppig sygdom – beder ofte om hostesaft eller medicin for at behandle forkølelser
  • Tomme hostesaftflasker skjules i affaldet

Hvis denne adfærd lyder bekendt, er det vigtigt at have en rolig og forberedt diskussion med din teenager – når han er ædru – omkring muligheden af at han misbruger kodein eller dextromethorphan.

Få Hjælp Nu

Bryd Cyklussen

Flere og flere teenager bliver fanget af at misbruge hostesaft, og fatale overdoser kan opstå, hvilket er hvorfor det er vigtigt at søge efter vedvarende og effektiv hjælp for unge mennesker som misbruger det. Hos The Cabin Danmark, er vores programmer skræddersyede for unge mænd der kæmper med en bred vifte af stofmisbrug og mentale helbredsproblemer.

Afhængighed kan være psykologisk og fysisk. Dette er hvorfor, gennem en kombination af intens atletisk træning, udendørseventyr og en-til-en vejledning, vi behandler hele individet.

Vores idylliske campus der findes i bjergene i det nordlige Thailand, er det perfekte sted for din søn til at få en frisk start, langt væk fra udløsere og fristelser der i første omgang fik ham til at indgå i destruktiv adfærd.

Ring til os i dag for at finde ud af hvordan The Cabins vestligt certificerede personale og innovative behandlingsmetoder kan motivere teenageren i dit liv til at tage bedre beslutninger og bryd cyklussen af stofmisbrug. Vi er klar til at hjælpe.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.