Blog
All About Addiction

Universitetet skal til at starte og stoffer er mere tilgængelige end nogensinde før – læs videre for at finde ud af hvad førsteårsstuderende og deres familier bør vide om fristelserne og risiciene.

Hvorfor Studerende Bruger Stoffer

Sharelines

  • Det er ikke ualmindeligt for #studerende at eksperimentere med #stoffer – og miste kontrollen.
  • Fra #freshy til messy: hvor #stofmisbrug kan påvirke dit første år på universitetet

September er her, skolerne er startet, og førsteårsstuderende er ivrigt ved at tilpasse sig deres første dage på universitetet. Det første år på universitetet er fyldt med nye oplevelser og følelser. Læg dette sammen med at være væk fra familie og venner fra første gang, og det er ikke unormalt at ‘freshies’ eksperimenterer med stoffer – og mister kontrollen. Ifølge USA Today siger mindst halvdelen af de mere end 5 millioner universitetsstuderende i USA at de har været på druk eller bruger stoffer hver måned.

Mens det er nemt at falde ind i et mønster af benægtelse, fastholder The Cabin Danmark at det bedste håb for at beskytte en ung mands fremtid, er gennem involvering og støtte fra forældre, især under livsforandringer. Når din søn tager på universitetet, er vi her for at hjælpe dig med at forstå de fristelser han er oppe imod, og hvornår du skal gribe ind så han lever det liv han fortjener.

Hvilke Stoffer Misbruges Normalt?

Ikke alle stoffer der misbruges af førsteårsstuderende er illegal, men det betyder ikke at de ikke er skadelige eller vanedannende. Så hvilke stoffer bruger universitetsstuderende?

Alkohol

Ikke alle stoffer der misbruges af førsteårsstuderende er illegal, men det betyder ikke at de ikke er skadelige eller vanedannende. Så hvilke stoffer bruger universitetsstuderende?

Marihuana

Næsten halvdelen af alle amerikanske universitetsstuderende har prøvet pot og marihuana kan blive vanedannende. At være høj fører også til andre former for risikabel adfærd.

Party Drugs

Kokain og ecstasy, eller MDMA, er også populære på universitetet, hvor især den sidste er næsten fordoblet i brug blandt studerende henover de sidste ti år. En af farerne ved disse stoffer – der er populære til fester og på diskoteker – er ingredienser de kan blive blandet eller ‘cuttet’ med: rengøringsmidler, toksiner og medicin.

Receptpligtige Stoffer

Universitetsstuderende har ofte adgang til recepter der er beregnet til deres kammerater – lige fra Adderall, et amfetamin der bruges til at behandle ADHD, til opioid smertestillende. Med en udbredt “deling” af disse piller, har flere studerende end nogensinde før adgang til dem. Unge mennesker eksperimenterer ofte med Adderall for at øge deres fokus, og opioider for at slappe af. Disse kan være utroligt afhængighedsskabende ingredienser, og bare fordi de er lovlige, betyder det ikke at de ikke kan misbruges.

Hvorfor Begynder Universitetsstuderende at Bruge Stoffer?

De årsager som førsteårsstuderende giver til at bruge stoffer er lige så alsidige som stofferne der er tilgængelige for dem. De hyppigste fem årsager er:

  • Stresslindring: Studerende er underlagt krav fra deres klasser, fra forhold og jobs, og bruger ofte stoffer for at kunne håndtere det.
  • For at passe ind: For at blive accepteret, misbruger nogle unge mennesker substanser som alkoholer, marihuana og stimulanser.
  • Nysgerrighed: Da universitet er en tid for selvindsigt, bruger nogle unge mænd stoffer bare for at se hvordan det føles, uanset farerne.
  • Selv-medicinering: De sene teenageår og start-tyvere ere n tid hvor mentale helbredsproblemer som depression og angst ofte opstår, og dem der lider af det bruger nogle gange stoffer for at selv-medicinere den emotionelle smerte.
  • Gruppepres: Universitetet er markeret ved forventningen om at fester og sociale sammenkomster vil være enormt sjove, og presset for at gøre dette til en realitet er så stor, at mange studerende er village til at tage risikable substanser – såsom kokain og MDMA – der ophøjer deres oplevelse.

Hvordan Ved Du Om Din Søn er Under Risiko?

Selvom han måske er væk hjemmefra, er det vigtigt at være opmærksom og holde øje med tegn på at en ung mand kæmper. Mens han måske først har været begejstret for at starte på universitetet, kan lave karakterer, dårligt fremmøde, og en nedsat interesse i skolen være et tegn på at andre problemer er på spil, såsom depression eller stofmisbrug – og de to opstår ofte samtidigt.

Bemærk ændringer i hans sociale vaner: er han tilbagetrukket eller prioriterer gentagne gange sociale aktiviteter over akademisk success? Hvis ja, så kan dette være reaktioner på social pres – en bidragende faktor til stofmisbrug.

Studerende der misbruger nogle former for medicin, har prøvet at komme hjem med uidentificerbare flasker med piller. Hvis du finder disse, så tal med din søn – sund kommunikation kan hjælpe med at bekæmpe disse problemer tidligt nok, så senere problemer kan undgås.

Få Hjælp Nu

Bed om Hjælp—For Hans Skyld

Du kender din søn bedre end nogen anden, og dette ændrer sig ikke, bare fordi han ikke længere bor hjemme. Når først du har identificeret et problem med stofmisbrug, så er det vigtigt at søge hjælp – unge mænd vil sandsynligvis ikke selv gøre det.

Hjælp ham ved at kontakte professsionelle der ved hvordan man giver støtte, struktur og vejledning skræddersyet til unge mænd som ham. The Cabin Danmark Edge-afdelingen blev lavet til både at pleje og udfordre unge mænd der kæmper med stofmisbrug og adfærdsmæssige lidelser i denne afgørende fase i deres liv. Beliggende ved bjergene i det nordlige Thailand, giver vores faciliteter i verdensklasse – komplet med vestligt certificeret personale og bevisbaserede behandlingsmetoder – en stærkt tiltrængt flugt fra presset ved universitetslivet. Vi attributterer vores 96% færdiggørelsesrate til en vindende kombination af adventure learning, fysisk træning og integrativ terapi.

Kontakt os for at lære mere om denne chance for at nulstille og redefinere den vej han er på – en dag vil han takke dig for dig.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.