Blog
All About Addiction

For mange mennesker, begynder en frigørelse fra afhængighed ved et behandlingsprogram med indlæggelse, men der er også et stærkt aspekt dag-til-dag involveret for at forblive clean og ædru. I dette indlæg, udforsker vi hvad der indgår for at kunne starte en succesfuld daglig afvænnings-praksis.

Hvordan Man Starter en Daglig Afvænnings-praksis efter Behandling

Sharelines

  • At forblive clean og ædru er en livsvarig bestræbelse der kræver en dedikeret og daglig indsats.
  • Her er hvordan man sætter en daglig afvænnings-praksis op efter afhængighedsbehandling.

Helbredelse fra afhængighed er en vedvarende proces og den kræver en daglig indsats for at forblive clean og ædru. Men efter man har færdiggjort et omfattende afvænningsprogram med indlæggelse – som det der tilbydes af The Cabin Danmark – kan du opdage at det sværeste arbejde ligger forude. Det er derfor at det er så vigtigt at starte en daglig afvænnings-praksis for at vedligeholde din helbredelse.

Gør Vedvarende Behandling til en Del af Din Daglige Afvænnings-Praksis

Kognitiv adfærdsterapi (KAT)  er en hjørnesten i The Cabins afvænningsprogram. I løbet af rehabilitering med indlæggelse, møder vores klienter en afvænningsspecialist som hjælper dem med at identificere og adressere alle problematiske tanker der forstærker der afhængighed. Denne intensive KAT hjælper klienterne med at lave forbindelser mellem deres tanker, følelser og handlinger – hvilket alt sammen hjælper med at bygge en stærkere helbredelse.

Efter denne første behandlingsperiode, kan personen føle sig ekstraordinær stærk i deres helbredelse. De er endelig begyndt at forstå hvordan deres egen adfærd og indgroede tankemønstre komplicerer deres kamp med afhængighed. Problemet er, at denne stærke følelse af beslutsomhed naturligt vil falme over tid.

Dette er her hvor den vedvarende behandling kommer i spil. Vi anbefaler stærkt at alle vores klienter søger vedvarende intensiv ambulant behandlingsterapi (IOP) efter de forlader The Cabin og returnerer til deres ’normale liv’. Hyppige en-til-en-møder med en specialist kan hjælpe dig med at vedligeholde det første momentum over længere tid. Det betyder også at du har nogen at tale med og lægge strategi med, mens nye udfordringer dukker op i dit liv.

Behandling af afhaengighed I Paradiset

Gør Støtte fra Ligesindede en Del af Din Daglige Afvænnings-Praksis

Et andet ekstremt vigtigt aspekt ved afvænning med indlæggelse hos The Cabin, er den vedvarende støtte fra andre mennesker der også er ved at opbygge et liv med helbredelse. Disse er mennesker der, som dig, har genkendt og anerkendt den skade som deres afhængighed har påført dem selv og de mennesker som de holder af. Støtten du kan modtage fra denne gruppe af ligesindede er utrolig vigtig, hvilket er derfor at vi organiserer sessioner med gruppeterapi som tilføjelse til din en-til-en KAT terapi med en afvænningsspecialist.

Fællesskabet i gruppeterapi er vitalt for helbredelse af en misbruger, og det er noget der bør fortsætte når du vender hjem. Med dette in mente, opfordrer vi aktivt alle vores klienter til at søge fællesskaber for helbredelse derhjemme. Det mest normale eksempel på dette er et 12-trins fællesskab, og disse er relativt nemme at finde alle steder i verden. Imens man finder et fælleskab for helbredelse, anbefaler vi også varmt at man finder en sponsor – nogen der har vedligeholdt langvarig helbredelse med succes og kan hjælpe dig med at gøre det samme.

Oveni dette, kan du blive en del af grupper uden relation til afvænning og helbredelse og opdage at det hjælper dig med at styrke og vedligeholde dine reserver. Det kan for eksempel være et fællesskabsprogram eller en servicegruppe. Efter at have færdiggjort behandling hos The Cabin, vil vi stille vores netværk til rådighed for at hjælpe dig med at få kontakt til fællesskaber for helbredelse og andre grupper derhjemme.

Husk at en Sund Livsstil Understøtter en Stærk Afvænnings-Praksis

Det er umuligt at overdrive hvor vigtigt det er at holde din krop sund og klar til udfordringen ved at forblive clean og ædru. Eftersom afhængighed er en kronisk fysisk sygdom med rødder i hjernen, står det klart lige præcist hvor vigtigt det er at være i god fysisk form. At sørge for dette, sikrer at din krop og hjerne er klar til udfordringen ved at forblive sund og holde tilbagefald samt afhængig adfærd på afstand.

Her er et par områder med holistisk livsstil som vi opmunterer vores klienter til at inkorporere I deres daglige afvænnings-praksis:

  • En sund og næringsrig kost
  • Hyppig motion
  • Masser af søvn
  • En forpligtelse til god hygiejne
  • Daglig mindfulness og meditation
  • Yoga

Kombinationen af det ovenstående vil holde dit sind og din krop fit og klar til at vedligeholde en lang og sund helbredelse.

Få Hjælp Nu

The Cabin Vil Hjælpe Dig Med at Etablere en Daglig Afvænnings-Praksis

Hvis du kæmper med afhængighed, kan The Cabin Danmark give dig de ressourcer du skal bruge, for at starte et nyt liv i helbredelse. Men vi stopper ikke her. Vi vil også arbejde med dig for at udvikle en daglig afvænnings-praksis og udstyre dig med værktøjer for at opmuntre langvarig succes. Hvis du gerne vil lære mere, så lad os ringe til dig for at forklare mere om vores afvænningsprogram og hvordan det virker.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.