Blog
All About Addiction

Der er mere i et skjult heroinmisbrug end stikmærker og brugte kanyler – lær om fysiske og adfærds symptomer omkring heroinmisbrug, og hvad du skal holde øje med, hvis du mistænker af en af dine nærmeste måske har et misbrug.

Hvordan man Spotter et Heroinmisbru

Sharelines

  • Hvad skal man holde øje med hvis du har mistanke om at en af dine nærmeste måske skjulet et heroinmisbrug.
  • Ændringer i socialadfærd, rastløshed, uforklarlig døsighed – kunne en af dine nærmeste skjule et heroinmisbrug?

Heroin er et potent opiat som får mange af sine brugere til at være afhængig. Det er uhyggeligt vanedannende stof som slår sine klør i dens brugere, selv efter ganske få ganges brug er den nedadgående spiral sat i gang. Kontinuerlig heroin brug skaber tolerance, hvilket betyder at brugere bliver nød til at tage mere og mere af stoffet, for at opnå den samme effekt. Efter et stykke tid, kræver dette en størrer dosis, og rekreations brug er nu blevet til en afhængighed.

Hemmelighedsfuldhed er en af hovedkomponenterne ved en afhængighed – mange stofmisbrugere er ikke ærlige omkring deres misbrug, især når det kommer til heroin, fordi der er så meget tabu omkring dette. Hvis du er bekymret for om en af dine nærmeste er stofmisbruger, så skal du nok holde øje med dem og vurdere deres adfærd. De følgende tips vil hjælpe dig med at afgøre om nogen du kender kunne være en stofmisbruger og hvordan du kan få dem i gang med heroin afhængigheds behandling.

Fysiske Symptomer på Opiat Misbrug

Der er flere forskellige fysiske indikatorer ved et heroinmisbrug som du kan se efter, hvis du er bekymret for en af dine nærmeste:

  • Pupillen bliver ganske lille i op til fem timer efter brug.
  • Heroinmisbruger har en tendens til at være desorienteret og have en overfladisk vejrtrækning.
  • Udseendet kan blive unormalt sløset efter at misbrugeren begynder at være sløset med personlig hygiejne og personligpleje.
  • Vægttab og tage på i vægt, kan være forbundet med misbrugscyklussen.
  • Når kroppen bliver fysisk afhængig af heroin, har den tilpasse sig stoffet. Derfor kan der forekomme abstinenssymptomer når brugeren nedsætter eller stopper med at tage heroin. Almindelige abstinenssymptomer for heroinomfatter søvnløshed, knogle og muskel smerter, rastløshed, koldsved, opkastning og diarre.
  • Mærker, såsom ar, sårskorper, blå mærker og stikmærker er seriøse indikatorer på at personen ikke har gennemgået en medicinsk behandling eller operation. Stikmærker findes normalt på hænder og arme, da der er en overflod af blodåre i disse områder. Dog, kan de også findes på halsen, ankler og mellem tæerne.
  • Mangel på interesse for mad, tab af appetit, er en anden stærk indikation og en bieffekt af heroinmisbrug.

Snak med en Afhængigheds Ekspert Omkring Hvordan du Kan Hjælpe Din Nærmeste

Almindelige Adfærd for en Heroinmisbruger

Ændringer i Social Adfærd

Ændret adfærd er en anden almindelig indikator, da misbrugeren oftest virker som deprimeret og tilbagetrukket. Personer som før var sociale og udadvendte er nu indadvendte på grund af deres stofmisbrug. De vil også opleve uregelmæssige humørsvingninger. Misbrugeren nyder andre misbrugers selskab, så de finder som regel nye venner som støtter deres misbrug, sammen med leverandører og andre som promovere misbruget.

Rastløshed, Nervøsitet og Depression

Heroin afhængige personer virker oftest som rastløse eller nervøse, og kan endda blive aggressive overfor dem som spørger ind til deres ændret adfærd eller misbrug. Eftersom misbrugeren begynder at fremmedgøre sig og flytter sig væk fra deres normale support grupper, bliver deres følelsesmæssige helbred undertrykt. Dette bliver endnu værre med tiden da misbrugeren finder andre metoder til at forblive følelseskold, hvilket leder hen til en fase af depression.

Uforklarlig Døsighed og Falde i Søvn

Selvom der skabes en følelse af eufori igennem brugen af heroin, holder det mest kun nogle minutter og bliver derefter efterfulgt at mange timers døsighed. Døsighed alene er ikke en indikator for et heroinmisbrug, derimod kan pludselige skift i energi niveau og hyppige episoder af døsighed og uregelmæssige søvnmønster være en indikator. Fysisk døsighed kommer også med mental sløvhed, såsom langsom tale og forvirring. Udvisning af disse adfærdsmønstre er normalt lige efter indtagelsen og gå under navnet ”nodding off”.

Smack, Dope: Gade Navne, Slang og Øgenavne for Heroin

Hold også ørene åbne for heroin relateret slang udtryk, heroinmisbrugere taler normalt omkring deres stof ved at bruge deres øgenavne, såsom smack, dope, skag og junk. ”Chasing the Dragon” betyder at ryge heroin, ”Skin-popping” betyder at injicere heroin under huden og ‘speed-balling’ er en blandet cocktail af kokain og heroin som bliver injiceret. Et hjælpemiddel set kan blive kaldt ”rig”, ”udstyr” eller ”the works”.

Hvordan ser Hjælpemidler ud til Stoffer?

Brugen af sprøjter til at injicere sig, er en af de mest udbredte metoder til heroin indtagelse. Det at have kanyler, uden at have et medicinsk behov for dette, kan signalere et heroinmisbrug. Kanyler er oftest fundet sammen med skeer, en slags filter (såsom cigaret filter eller vatpind) og et lys og lighter, hvilke bliver brugt til at varme og opløse stoffet. Snore, bælter eller reb kan også blive brugt til at begrænse blodgennemstrømningen så blodårerne nemmere kan blive fundet.

Dette kit som bliver brugt til heroin, kan måske blive opbevaret i en æske, oftest gemt i badeværelset eller i soveværelset. Heroin kan også blive røget ved brugen af stanniol. Tomme kuglepenne eller sedler kan blive brugt til at lave sniffe rør. Metal eller glas piber kan også blive brugt, og er i samme stil som udstyr til at ryge amfetamin. Hold også øje med hjemmelavede udstyr, som er lavet af almindelige husholdningsgenstande som kan bruges til at indtage heroin.

Mange misbrugere opbevarer eller gemmer heroin i flade balloner eller små plasticposer. Poserne er oftest meget kulørte eller har et logo i forsøget på at skjule hvad der er indeni.

Få Effektiv Behandling for HEROINMISBRUG NU

Andre Heroinmisbruger Indikatorer at Holde Øje Med

Stofmisbrug kan få personer til at opføre sig som de aldrig normalt ville gøre. Personer kan være i stand til at gøre hvad som helst for at få fingrene i stoffet. Hold øje med om der mangler penge eller værdigenstande. Heroinmisbrugere kan opleve finansielle vanskeligheder når de bliver afhængige, hvilket får dem til at låne penge hvor de kan. Misbrugeren bliver også meget hemmelighedsfulde og ender med at lyve for at kunne skjule deres behov, eller for at få flere stoffer.

Vær på vagt hvis du hører undskyldninger omkring din nærmeste ændrede søvnmønstre, deres penge problemer og deres færden. Mange misbrugere slutter endeligt med at følge andre misbrugere og lyve omkring hvem de besøger. De har måske også problemer med at holde på deres tidligere forhold på grund af de konstante løgne og manipulation af dem nærmest dem selv.

Hvordan Kan du Hjælpe Din Nærmeste Som Måske er Afhængig af Heroin

Hvis du har mistanke om at en af dine nærmeste misbruger heroin, så gør du allerede det rigtige ved at finde ud af mere omkring heroin og afhængighed. Du skal forstå at afhængighed af heroin er en kæmpe kamp, og dine nærmeste kan have stor fordel af at have en kyndig person ved deres side. Du kan lære dem omkring kort- og langtids risici ved heroin, samt at lære dig selv omkring støttemuligheder.

Få Behandling for Heroinmisbrug

Ultimativt ville være at din nærmeste kommer overens med deres misbrug for så at kunne søge om behandling af egen vilje. Dette er dog ikke nemt da benægtelse er en så indgroet del af afhængigheden. Dette er især gældende ved heroin, hvilket er uhyrlig fysik vanedannende og medfører ekstremt ubehagelige abstinenser, som derfor kræver professionel hjælp. Du kan blive nødt til at iscenesætte en indgriben for en stofmisbruger før du kan få dem til at indse at de skal søge hjælp. Selvom det virker som en uoverskuelig udfordring, er det at indgå i et døgnbehandlingsforløb en rigtig god start for misbrugere til at vende deres liv omkring til noget bedre.

Korrekt døgnbehandlings center indebærer medicinsk professionelle som kan hjælpe i en mere kontrolleret og sikker afgiftning, efterfulgt at terapeutisk støtte til at hjælpe dem til et liv uden stoffer. Kontakt The Cabin Denmark i dag for at finde ud af hvordan vi kan hjælpe dig og din nærmeste igennem til en succesfuld helbredelse.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.