Blog
All About Addiction

Afhængighed er en isolerende sygdom – og dette er aldrig mere udtrykkelig end i juledagene. Venner og familier hygger sig, mens du føler sig efterladt i din egen personlige fortvivlelse. Men hvad nu hvis du valgte en anden tilgang denne sæson?

Ensomhed i Juledagene

Sharelines

  • Her kommer endnu en ensom julesæson. Er det muligt for en misbruger at føle sig normal på denne tid af året?
  • Hvorfor er misbrugere så ensomme i juledagene?

For misbrugere og endda folk på afvænning, kan være julesæsonen være en tid med gru i stedet for glæde. At se folk omkring dig være sammen på en meningsfuld måde, kan intensivere din egen følelsesmæssige isolation. Det kan skabe følelser af fremmedgørelse, frakobling og misforståelser.

Hvis du allerede føler jag af ensomhed når juletiden nærmer sig, så er det på tide at få hjælp. Vent ikke indtil sæsonen allerede er i fuld gang og alle er trådt ind i den komplette juleglæde uden dig. I stedet, hvorfor så ikke være proaktiv og tage de første skridt mod at få det bedre?

Dette kunne ende med at være det første af mange år hvor du faktisk nyder juledagene og ender med minder der er værd at dele og værdsætte.

Tager stoffer over i dit liv?

Afhængighed og Ensomhed Går Hånd i Hånd

Det er værd at vide at ensomhed er mere end en uundgåelig følelsesmæssig tilstand som vi skal lære at tolerere. Undersøgelser har vist alarmerende sammenhænge mellem ensomhed og hjerte-kar-problemer, kronisk depression, funktionen af immunforsvaret og endda Alzheimers. Hvis en person konstant og vedvarende er ensom, er der endda sammenhænge mellem ensomhed og kortere livslængde.

Og hvis afhængighed er en del af dit liv, så er det vigtigt at vide at du ikke er alene – uanset hvor ensom du føler dig. Mange afhængige oplever ensomhed på denne tid af året. Selv familier og pårørende til misbrugere har tendens til at føle sig isolerede i løbet af juletiden.

I stedet for at overgive sig til denne knusende følelse af isolation, så tag et øjeblik til at minde dig selv om at julesæsonen er flygtig. Den er midlertidig og du vil være igennem den før du ved af det. Alle vil gå tilbage til deres daglige liv på ingen tid.

Men hvis din ensomhed stammer fra en vedvarende afhængighed, så er det måske på tide at spørge dig selv, om det vitterligt er det bedste for dig at lukke dig inde og blot overleve sæsonen. Hvorfor ikke blive seriøs med at tackle denne afhængighed én gang for alle?

Dette kunne være et banebrydende år for dig – et år hvor du endelig bliver clean og ædru, og begynder at skabe nye menneskelige forbindelser og forhold. Det kunne være den første julesæson i længere tid som du rent faktisk har nydt.

Juletiden Kan Udløse Tilbagefald

Tilbagefald kan opstå på enhver tid af året, men juledagene er en særlig sårbar tid i denne sammenhæng. Der er flere årsager til at dette kan forekomme:

  • Juledagene involverer en række ændringer i rutinen og dette kan forstyrre din daglige afvænnings-praksis.
  • Ekstra finansielt pres kan virke til at nedbryde din disciplin og følelse af beslutsomhed.
  • Depression og isolation kan give en følelse af at der ikke er noget bedre at gøre end at drikke eller tage stoffer.
  • Stoffer og alkohol er ofte let tilgængelige til jule- og familiesammenkomster.

Selvom det er sandt at det bør være en glædelig tid på året, kan det også være en enormt stressende og udløsende tid for dem der er i bedring eller kæmper med afhængighed. For dem der allerede er fanget i en cyklus af afhængighed, kan dette være en særlig svær og farlig tid. Men selv folk der er i bedring bør være opmærksomme på deres mentale helbred på denne tid af året.

Hvordan et Ophold hos The Cabin i Juletiden Kan Hjælpe

Juledagene er et perfekt tidspunkt til at checke ind på afvænning, og der er intet bedre sted at tilmelde sig end hos The Cabin Danmark. I stedet for at sygne hen i din egen ensomhed derhjemme, vil du finde dig selv i idylliske omgivelser sammen med et fællesskab af ligesindede på afvænning der har gennemgået de samme oplevelser. Du vil hurtigt indse at du er langt fra alene. Dine nye venner er her – og de er sammen med dig når du aktivt lærer hvordan du bliver glad igen.

Hos The Cabin har vi et stort udvalg af julearrangementer planlagt i år, hvilket gør det til en særlig sjov og belønnende tid til at arbejde på din helbredelse. Vi har planlagt middagsselskaber i jule-tema, komplet med ekstravagante og næringsrige festmåltider planlagt af vores egen kok. Og der er masser af specielle aktiviteter på skemaet.

Der er ingen bedre tid på året til at befinde sig i det nordlige Thailand. Himlen er blå; regnen er stoppet; og de daglige temperaturer har sat sig i et dejligt komfortabelt interval. Du kan forvente højdepunkter om dagen på omkring 30°C, med aftentemperaturer der kræver en let jakke eller trøje.

Du kan bruge dagene på at sidde ved poolen på vores tropiske resort-område, praktisere yoga i vores pavillon i haven, eller endda tage med på ekskursioner til Chiang Mai-byen eller ind i det jungle-klædte landskab.

Få Hjælp Nu

En Ændring i Omgivelserne Kan Være Lige Det Du Har Brug For

At rejse til Thailand for at blive ædru eller for ganske enkelt at arbejde på din helbredelse har flere fordele. Først og fremmest, skaber du en afstand mellem dig og de problemer du har oplevet derhjemme. Dette efterlader dig med masser af ånderum og privatliv, og det kan med stor sandsynlighed hjælpe dig med at udvikle et sundere perspektiv på dine nuværende problemer.

Ud over dette, så kan rejser til Sydøstasien give dig mulighed for at udnytte de favorable vekselkurser. For prisen på en typisk ferieudflugt, kan du drage fordel af den bedste pleje der i øjeblikket er tilgængelig i de idylliske resort-omgivelser. Du vil være omgivet med folk der, meget lig dig, er glade for at være hvor de er på dette tidspunkt. Atmosfæren af positivt virker til alles fordel og styrker din helbredelse i processen.

Hvis du har klar til at genvinde kontrol over dit liv og ændre denne julesæson til noget der kan fejres, så kontakt The Cabin. Vi har begrænsede pladser tilgængelige over julesæsonen, som vil være her før vi ved af det. Kontakt os gennem hjemmesiden og reserver din plads.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.