Blog
All About Addiction

Juletiden kan være en prøvelse for familier – især hvis en ung mand med problemer er involveret. Hvis din søn er i huset og bare sidder helt sløvt, er der allerede en forhøjet risiko for at han misbruger stoffer eller alkohol. Måske er det på tide med en ny tilgang til at nyde juledagene.

En Ung Mands Kedsomhed Kan Ødelægge Juledagene

Sharelines

  • For dem der allerede har et misbrugsproblem, så er juletiden
  • Skaber en ung mands kedsomhed problemer derhjemme denne julesæson?

Juledagene er en særlig svær tid for afhængige og endda folk på afvænning. For dem der har fremmedgjort sig selv fra deres nærmeste ved at opføre sig som en misbruger, kan denne sæson ende med at blive en påmindelse om de dårlige beslutninger de har taget. Mens andre fejrer jul, kan de blive tilbagetrukne eller endda synke ned i depression.

Dette kan være en særlig svær tid for unge mænd og deres familier. Ældre teenagere og unge mænd i 20’erne kan kede sig og være frustreret derhjemme i løbet af juleferien. For dem der allerede har et problem med misbrug af stoffer, kan dette udvikle sig til en sæson hvor der skejes ud. Og selv dem der normalt ikke bruger noget, kan føle sig fristede til at eksperimentere under deres ferie. Dette kan være en prøvelse for hele familien.

Der er en Sammenhæng Mellem Kedsomhed og Stofmisbrug hos Unge Mænd

Der er en stærk sammenhæng mellem kedsomhed og stofmisbrug. Faktisk anses kedsomhed for at være en primær årsag til at mange unge mænd begynder at eksperimentere med stoffer og alkohol til at begynde med. Når de mangler dybere interesser eller på anden vis føler sig afskåret fra verden omkring dem, er der højere risiko for at de søger mod ulovlige rusmidler for at få en vej ud.

Et studie der blev udført hos Columbia University i USA, viste at både kedsomhed og stress var store risikofaktorer for stofbrug. Dette er vigtigt at huske på, da julesæsonen kan være en kilde til begge dele. Kedsomhed kan opstå når unge mænd tages ud af deres daglige rutine i skolen. Og henover spektret, så kan betydeligt større samvær med familiemedlemmer være stressende når de er blevet vant til en mere selvstændig livsstil.

I begge situationer, kan juledagene være en adfærdsskabende sæson for unge mænd. Dem der allerede eksperimenterer med stoffer kan fristes til at bruge mere og oftere. Og dem med tidligere problematisk adfærd kan befinde sig lige på vippen til tilbagefald. Begge disse situationer er problematiske.

Dette gør det blot endnu vigtigere at unge mænd føler sig engagerede i deres hverdag. I nogle tilfælde, kan dette ganske enkelt betyde at man finder et produktivt outlet eller fritidsaktivitet til at deltage i under julesæsonen. Men i andre tilfælde, kan det bedste for unge mænd være at komme helt ud af huset og blive involveret i en aktiv og fokuseret gruppe med jævnaldrende.

Er dit Drikkeri ved at komme Ud af kontrol?

Afhængig Adfærd i Juledagene Kan Være Giftigt

Afhængighed har en vane med at bringe det værste frem i folk, og dette kan være en stor belastning for familier. Deres vaner med at opføre sig afhængigt har intet at gøre med dig eller familien. Selv hvis det føles som om at det på nogen måde er din skyld, er det vigtigt at huske på at den måde de opfører sig og de nogle gange fjendtlige bemærkninger de siger, er et produkt af deres afhængige hjerne. Det er et symptom på en sygdom.

Da det er julesæson og de i øjeblikket er hjemme fra skole, er det værd at overveje at dette kan være den perfekte tid til at anbefale at de bør overveje at gå i gennem et afvænningsprogram. Afvænning er ikke noget du kan (eller burde) tvinge et ungt menneske til. Men det er helt sikkert noget du kan anbefale. Vælg dine ord med omhu, og det kunne være en mulighed de vælger at tage.

Tricket er at finde et program som de kunne forestille sig at nyde – selv hvis der er et element af afgiftning eller afvænning i det. Hvis valget står mellem at blive hjemme med familien denne julesæson (en ting de allerede reagerer dårligt på) eller at studere en kampsport i Sydøstasien, så er det meget sandsynligt at de går helhjertet efter det sidste.

The Cabin Danmark Kan Være Løsningen til din Søns Kedsomhed

Hvis din søn sidder sløvt i huset i denne julesæson – eller tydeligt misbruger stoffer eller alkohol for at bekæmpe kedsomheden – så har han muligvis ikke rigtig brug for endnu en juleferie derhjemme. Et banebrydende afvænningsprogram kunne være mere fordelagtigt.

Hos The Cabin Danmark har vi lavet et meget målrettet afvænningsprogram der både appellerer til unge mænd og adresserer deres specifikke behov. Meget langt fra de sædvanlige afvænningsprogrammer, så er denne afhængighedsbehandling blevet specielt designet til mænd mellem 18 og 28.

Vores behandlingsprogram giver en flerstrenget tilgang til at overvinde afhængighed:

  • En-til-en vejledning
  • Gruppeterapi
  • Muay Thai og triatlon træning
  • Udflugter i vildmarken
  • Sportsmassage

Få Hjælp Nu

Det centrale mål med programmet er, at finde nye (og mere produktive) outlets til deres energi, opleve de intense belønninger ved at sætte og opnå høje mål og finde venskaber der ikke omhandler stofbrug og –misbrug. Resultaterne kan være dybdegående og, i nogle tilfælde, næsten livsforandrende.

Programstørrelse Betyder Begrænsede Pladser i Denne Julesæson

Hvis en ung mand i dit liv viser nogen interesse i behandlingsprogrammer hos The Cabin Danmark afvænning i det nordlige Thailand, så gå i gang med planlægningen med det samme. Vi står for en række mindre tilmeldingsgrupper og har begrænsede pladser, så det er værd at kontakte os så hurtigt som muligt. Dette kunne ende med at være den største julegave han nogensinde har modtaget.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.