Dobbeltdiagnose

Dobbeltdiagnose, også omtalt som en kombinationsforekommende lidelse, refererer til en person, der har mere end én medicinsk lidelse. Dette kan være en afhængighed af flere stoffer eller afhængighed kombineret med én eller flere psykiske lidelser. Personer med en afhængighed, der også lider af en alvorlig sygdom, såsom AIDS, anses også for at have en dobbeltdiagnose.

Almindelige psykiske lidelser, der kan forekomme med afhængighed, omfatter:

 • Angst
 • Depression
 • Spiseforstyrrelser
 • Bipolar
 • Tvangsneuroser
 • Skizofreni
 • Post traumatisk stress syndrom

Mere end halvdelen af de mennesker, der lider af afhængighed, har også af en form for psykisk lidelse. Virkningerne af sygdommen er ofte de faktorer, der drev dem til en afhængighed i første omgang.
Mange mennesker kæmper med lidelser som depression og angst bruger alkohol eller receptpligtig medicin til selvmedicinering. Selv om det i første omgang kan synes at hjælpe til at lindre stress, har selvmedicinering tendens til at føre til stofmisbrug, hvilket øger symptomerne på depression og angst. Dette skaber en ond cirkel af afhængighed.

Vores dobbeltdiagnosebehandlingsmetode

Behandling af personer med dobbeltdiagnose er vanskeligere end for dem, der kun kæmper med én form for afhængighed. Klienter med kombinationsforekommende lidelser er i højrisikogruppen og har en meget højere selvmordsrate. Behandlingen kan være kompliceret, da mange af symptomerne for psykiske sygdomme og afhængighed efterligner og styrker hinanden, hvilket gør symptomerne værre. Fejldiagnosticering er udbredt blandt personer med kombinationsforekommende lidelser. Manglende identifikation og behandling af kombinationsforekommende lidelser er den hyppigste årsag til tilbagefald.

Hos The Cabin Chiang Mai ved vi fra mange års erfaring, at en dyb forståelse af dobbeltdiagnose er afgørende for en vellykket behandling og forebyggelse af tilbagefald. Vores team af afhængighedsrådgivere, psykiatere og psykologer er specialister på dette område. Før en klient ankommer til vores center, vil vedkommende modtage en omfattende psykologisk vurdering for at afgøre, om der er kombinationsforekommende lidelser. På baggrund af resultaterne vil vores kliniske team etablere en direkte forbindelse til klientens egen læge for at bestemme den mest effektive dobbeltdiagnosebehandlingsplan og sikre sammenhængende medicinsk behandling under og efter opholdet hos The Cabin.
Vi ved, at klienter med flere lidelser har brug for omfattende pleje. Vores kliniske team vil udarbejde en skræddersyet behandlingsplan for klienten, der omfatter alle aspekter af vedkommendes tilstand. Klienten vil modtage særlige én-til-én rådgivningssessioner, der fokuserer specifikt på kombinationsforekommende lidelser. Disse møder vil blive udvidet med mindfulness-terapi – en kombination af meditation og yoga, der er videnskabeligt bevist at være effektiv til at kurere psykiske sygdomme såsom angst og depression. Kognitiv adfærdsterapi, mind mapping og grupperådgivningssessioner med 12-trins-fremgangsmåden er anvendt til at behandle og overvinde afhængigheden.
Denne personlige tilgang, kombineret med engagement og empati fra vores erfarne kliniske team, har helbredt majoriteten af vores dobbeltdiagnosticerede klienter og bidraget til at sikre vedligeholdelse af den sunde tilstand og livskvalitet.

Kombinationsbehandling af afhængighed og traumelidelser

Ifølge en rapport fra 2012 fra Current Psychiatry Reports Journal opfylder over halvdelen af de personer, der søger behandling for afhængighed, de nuværende kriterier for PTSD (post traumatisk stress syndrom). I rapporten skrives der også, at personer med PTSD har en væsentligt lavere succesrate, når det kommer til afhængighedshelbredelse.

Hos The Cabin Chiang Mai tilbyder vi en integreret behandlingsmodel gennemført af traume-uddannede psykoterapeuter, der samtidig behandler afhængighed og traumelidelser, herunder PTSD. Modellen indeholder mindfulness, traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi (CBT), Calibrated Exposure Therapy og Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

Hvad er traume?

Ordet traume er ofte forbundet med billeder af ekstrem vold, krig eller katastrofe. Dog kan traumer opstå ved enhver situation, der er følelsesmæssig smertefuld eller sørgelig. Dette kan omfatte misrøgt, forræderi, hjertesorger eller tab af hvilken som helst art. Alt, hvad der overvælder individet og har en varig negativ effekt på den måde, de relaterer til dem selv eller andre, betragtes som traume. Alle typer af traumer kan identificeres og løses gennem vores traumebehandlingsprogram.

Hvad er post traumatisk stress syndrom (PTSD)?

Post traumatisk stress syndrom (PTSD) er en angst, der kan opstå efter at have oplevet eller været vidne til stressende begivenheder. Det kan udvikle sig efter en livstruende situation med voldsomme oplevelser såsom krig, bilulykke eller et overfald. Det kan også skyldes faktorer, der truer dit velbefindende, eller følelsen af kontrol over dine egne omgivelser såsom seksuel, fysisk eller psykisk mishandling, utroskab eller relationelle traumer.

Symptomer på PTSD

 • Genoplever begivenheden igen og igen
 • Undgå situationer, der minder dig om begivenheden
 • Negative ændringer i tro og følelser
 • Hyperaktivitet eller overvagtsomhed
 • Modtagelighed overfor afhængighed og humørsvingninger

Hvad er Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) terapi?

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) er en psykoterapeutisk behandling designet til at hjælpe med at helbrede symptomer og følelsesmæssig lidelse i forbindelse med traumatiske oplevelser. Det er almindeligt anerkendt og bevist som yderst effektiv for sin kliniske effekt i behandlingen af PTSD.

EMDR inkorporerer øjenbevægelser (og andre former for bilateralt stimulation) i en række standardiserede psykologiske procedurer, der stimulerer nervebaner og hjælper hjernen med at kontekstualisere information. Målet er at bruge øjenbevægelser til at hjælpe med at få adgang til og løse uforarbejdede associationer og følelser knyttet til minderne omkring foruroligende begivenheder. Vellykket behandling omformulerer den negative overbevisning og skaber nye, mere positive associationer.

Undersøgelser viser, at efter blot otte sessioner af EMDR kan klienten opleve fordelene ved psykoterapi, som tidligere tog år at opnå.

EMDR-terapi anbefales af nogle af de mest velrenommerede mentalsundhedsorganisationer i verden, og stadig flere beviser understøtter dets kliniske effekt i en bred vifte af psykopatologier.

Få Hjælp Nu

Kontakt os i dag og modtag en uforpligtende obligatorisk vurdering og se hvordan vi kan hjælpe dig. Udfyld formularen i øverste højre hjørne på denne side, eller ring direkte til os på +45 25 94 44 22 for at starte din helbredsrejse nu.

Ring Til Os Nu
+45 25 94 44 22

Download Vores Brochure