Blog
All About Addiction

Livet efter afvænning kan føles som en helt ny verden. Vores guide til en ædru livstil hjælper dig med at skabe det mest støttende miljø så du med lethed kan komme i forbedring.

Den ædru livstil: mød mennesker og find samboer

Sharelines

  • Det er bevist at der er større chance for at få det bedre i det lange løb når man bor i en ædru husstand efter ens afvænning.
  • Din guide til helbredelse fra afhængighed #soberliving.

Det at finde behandling til afhængighed er blot det første trin på den lange vej mod succesfuld helbredelse. Når du er kommet godt igennem dit afvænningsforløb skal du til at lære at leve på den ædru måde, hvilket kan føles som en helt ny verden. Det kan være ensomt, forvirrende, og stressfuldt at være i forbedring i starten og derfor er det vigtigt, at du tager de rette beslutninger, så du skubber dit liv videre i en positiv retning. To af de vigtigste aspekter er at du finder en ny gruppe at være sammen med samt at du skaber en boligsituation som støtter op omkring din helbredelse.

Mød ædru venner som er på afvænning

Valget om at blive ædru vil uden tvivl medføre at du mister nogle venner, når du indser hvor mange af dine forhold der havde misbrug som hovedpunkt. Dem du plejede at være sammen med som stadig misbruger stoffer og alkohol vil ikke være hjælpsomme i dit afvænningsforløb – det er altafgørende at du omringer dig selv med ædru venner som har været igennem noget lignende, da de kan tilbyde en slags støtte ingen andre kan. Livet som ædru kan godt føles ensomt til at starte med, men det er vigtigt at overvinde isolerende følelser, da ensomhed er en af de primære grunde til at mange får tilbagefald.

Men det er naturligvis meget lettere sagt end gjort at skabe en ny vennekreds. Vi har sammensat følgende tipsliste for at hjælpe dig med at møde nye venner som deler dine værdier og ved hvordan man kan have det sjovt på den ædru måde.

Sober Living in One of Asia's Best Cities

Her finder du ædru venner

1. Tag til afvænningsmøder regelmæssigt.

Det er vigtigt at finde en supportgruppe i dit lokalområde og det er især et godt sted at møde folk som tænker ligesom dig.

2. Led efter ædru møder.

Find ædru møder i dit område online. Disse møder involverer ofte sportsaktiviteter, udendørsaktiviteter, koncerter, rejser, og grillaftener hvor alle har mindst én ting til fælles – at de er ædru.

3. Tag i fitness.

Det er naturligvis ikke alle som tager i fitness som er ædru, men der er større chance for at folk som tager herud om aftenen efter arbejde – i stedet for at tage på en bar – også lever en ædru livstil.

4. Tag en tur i boghandleren eller på biblioteket.

Tag en tur på biblioteket eller i boghandleren en lørdag aften. Hvis du nyder at læse er det et fantastisk sted at møde ligesindede mennesker. Selv hvis du ikke er typen som læser helt vildt meget kan du tage herud for at kigge i magasiner eller spise en lækker dessert. Det vil sikkert føre til samtaler med folk som foretrækker at lave andet end at drikke sig i hegnet en lørdag aften.

5. Arbejd som frivillig.

Det er fantastisk for samfundet og dit helbred at arbejde som frivillig – og så kan det oven i købet være et fantastisk sted at møde nye mennesker. Uanset om du er ude at gå med hunde eller hjælper folk med at servere varme måltid kan du regne med, at du har visse værdier tilfælles med alle dem du møder som tager sig tid til at hjælpe andre. Det er ikke nødvendigvis en ædru livstil, men de fleste vælger i det mindste ikke at drukne deres weekender (og ugedage) i alkohol.

6. Prøv internettet.

Uanset om du deltager i online afvænningsgrupper eller browser ædru datingsider er der utallige online ressourcer og supportfora for folk i afvænning. Hvis du gerne vil møde folk du møder online i virkeligheden skal du naturligvis være forsigtig. Føler du dig klar til at date bør du følge vores guidelines for dating når man er i afvænning.

7. Rejs.

Man møder også mange nye mennesker ved at rejse. Det kan være skræmmende at skulle rejse ædru for første gang, især hvis du før i tiden tog på drukferier. Du vil måske opleve, at det at rejse vækker dine trange til at indtage stoffer eller alkohol, og af denne grund er det en god idé at rejse med en ædru gruppe eller tage på en ædru ferie. Sørg for at planlægge turen ordentligt så du altid har adgang til den støtte du har brug for – og mulighed for at deltage i møder mens du rejser.

Her kan du finde afvænningsvenlige boliger

Nogle tager direkte hjem til familien efter deres afvænningsforløb og i disse tilfælde er det vigtigt at involvere familien i behandlingen, så de bedst muligt kan forstå hvordan de kan støtte dig og din afvænning.

Andre vender tilbage til en tom lejlighed eller – i værre tilfælde – en mangel på bolig. Hvis det er det som venter dig bør du overveje om det er en god beslutning at bo alene når du er i afvænning. Uden en sambo som kan holde øje med dig og distrahere dig når trangen til at indtage alkohol eller stoffer indfinder sig er der større chance for et tilbagefald. Af denne grund bør du overveje at finde en ædru sambo eller at bo i et ædru hus umiddelbart efter dit afvænningsforløb.

1. Ædru huse

Det er klinisk bevist, at der er større chance for afvænning i det lange løb når man bør i et ædru hus. Men hvad er et ædru hus?

Uanset om der er tale om ædru eller halvvejs huse indebærer det i bund og grund blot at husets beboere ikke anvender stoffer eller indtager alkohol. Formålet med sådanne huse er at muliggøre en overgangsperiode indenfor boligsituation for folk som lige er kommet ud af et afvænningsforløb.

Forskellige boligcentre har deres egne regelsæt, men de fleste opfordrer til – eller kræver – at man tager til regelmæssige afvænningsmøder. De bedste huse tilbyder in-house rådgivning eller gruppemøder samt andre aktiviteter som gør det nemmere at komme videre. Det er forskelligt fra person til person hvor længe man bliver i et ædru hus, men det anbefales som regel at man bliver her i 30-90 dage.

Fordelene ved at bo i et ædru hus er:

  • Det er nemmere at vende tilbage til det ’normale liv’
  • Man bliver mødt med peer support
  • Man holdes ansvarlig for sin opførsel
  • Det bliver nemt at opbygge et ædru netværk
  • Der er mulighed for yderligere terapi og støtte

Selvom de er meget hjælpsomme er ædru huse ikke langtidsløsninger. Derudover er der heller ikke garanti for at der overhovedet findes et hus i nærheden af dig, selvom de findes verden over. Hvis et ædru hus ikke er noget for dig – eller du allerede har boet i et ædru hus og er klar til at søge bolig i det lange løb er en ædru sambo en god mulighed.

2. Ædru samboer

Det hjælper naturligvis gevaldigt med at gøre huslejen overkommelig hvis du finder en sambo. Derudover kan det at bo sammen med et andet menneske hjælpe med få dig hjem til at føles mindre ensomt. Men du stirrer et tilbagefald direkte i øjnene hvis du bor sammen med en som fester, drikker, og tager stoffer, og derfor er det altafgørende at du bor sammen med en som har en lignende livstil som dig selv.

Problemet med dette er at du skal finde en som er ædru og at denne person skal være en du kommer godt ud af det med. For at gøre processen lidt lettere har den Californienbaserede organisation Roomates in Sobriety skabt en hjemmeside som er nem at bruge og tilbyder to reklameringsmuligheder – en søgende eller en ledende profil. Hvis du søger skal du kun oplyse grundlæggende oplysninger såsom navn, køn, alder, ønskeområde, personlige oplysninger såsom jobs og hobbies, og sidst – men langt fra mindst – hvor længe du har været ædru.

Fordelene ved at have en ædru sambo minder meget om fordele ved at bo i et ædru hus, undtagen det faktum at de kan nydes i det lange løb.

Kontakt os i dag for professionel hjaelp

Forebyggelse af tilbagefald med en ædru livstil

Det er vigtigt at huske på at du stadig er i afvænning selvom du bor sammen med andre ædru mennesker som hjælper dig godt på vej. Dette betyder at du altid skal holde øje med at de andre ikke er på vej mod et tilbagefald. Det har en dominoeffekt, så hvis din sambo får et tilbagefald er der god chance for at du også gør det.

Det er altafgørende at være ærlig omkring sine tilbagefald forebyggelsesplaner når man bor sammen med et andet ædru menneske, så man på denne måde kan hjælpe hinanden med at leve på en måde som hjælper med helbredelse i det lange løb. Få din ven eller sambo til at ringe til en sponsor hvis de skubber dig mod et tilbagefald – og kom så ud derfra. Det er altafgørende for din egen afvænning.

dru livstil og varende helbredelsesstøtte ved The Cabin Denmark

Hos The Cabin Denmark forstår vi at alt det arbejde du lægger i din behandling kun er tippen af isbjerget. Derfor har vi udvidet vores behandlingsmuligheder i form af vores Sober House samt adgangen til vores Online Video Aftercare Programme og Alumni Community.

Hvis du eller en af dine nærmeste kæmper med afvænning, eller du føler at du er på vej mod et tilbagefald, kan du kontakte os i dag så vi kan se hvordan vi kan hjælpe.

 

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.