Blog
All About Addiction

Med ethvert glas alkohol, medfølger risikoen for permanente hjerneskader til et ufødt baby – hvorfor et simpelt valg om at stoppe med at drikke alkohol kan udgøre hele forskellen.

Dangers Every Pregnant Mother Should Know About Drinking

Sharelines

 • At tage positive valg under din graviditet er ikke blot for dig – det er for to. #afhængighed #helbredelse #ædruelighed #alkoholmisbrug #levlivet
 • Hvorfor graviditet er den ultimative årsag for en pause med at drikke. #sundemødre #sundebabyer #ædruelighed #afhængighed #helbredelse

Det er aldrig for sent at gøre en investering i både din babys fremtid og din egen ved ikke at drikke alkohol under en graviditet. Moderne forskning omkring alkoholbrug har afsløret bekymrende data omkring dets effekt på ufødte babyer: dem der bliver udsat for det, kan være udsat for en større langvarig risiko end dem hvis mødre brugte hårdere stoffer, som metamfetamin eller heroin.

Ekspert i spædbørnssundhed, professor Paul Colditz, har for nyligt fortalt The Canberra Times at alkohol forbliver ”den største årsag til forebyggelig hjerneskade i verden”. Han tilføjede at vordende mødre aldrig kan være sikre på hvilket alkoholindtag er sikkert, da stofskiftet varierer fra person til person.

For kvinder der planlægger graviditet, eller for kvinder der allerede er gravide, er det kritisk at overveje effekten af alkohol på et foster.

Hvordan Alkohol Påvirker Fosterudviklingen

Alkohol fungerer som et toksin der dræber celler, især dem i hjernen. Babyer i livmoderen er mere modtagelige overfor effekterne af alkohol da cellerne lynhurtigt formerer sig i dette tidsrum. Da effekterne af alkoholer varierer meget afhængigt af diæt, kropsfedt, miljø og genetisk modtagelighed, er der ingen garanti for et sikkert forbrugsniveau under graviditet. Dette er hvorfor enhver form for druk under graviditet kan resultere i livslange komplikationer for babyen inklusive:

 • Abnormiteter i ansigtet i øjnene, næsen og hovedet
 • Vækstabnormaliteter i hjertet og nyrerne
 • Hæmmet syn eller hørelse
 • Søvnproblemer
 • Hyperaktivitet
 • Kognitiv svækkelse
 • Indlæringsvanskeligheder
 • Kramper

Sværheden af disse risici, kombineret med usikkerheden omkring et sikkert forbrugsniveau, har ført til at mange i det medicinske felt opfordrer indtrængende mødre til ganske enkelt at holde sig fra at drikke.

Hold Op for To

For nogle kvinder, kan et stop af alkoholindtag under graviditet ikke være så sundt som de ville ønske. Dette kan være på grund af en bred vifte af sociale og psykologiske faktorer, eller endda fysiske årsager på grund af en eksisterende alkoholafhængighed.

Nogle omgående måder at hjælpe et succesfuldt stop af druk er ved at holde alkohol ude af huset og undgå situationer eller steder hvor du normal vil drikke. At omgive dig selv med familie og venner som er opmuntrende og støttende ved din beslutning om ikke at drikke er også afgørende.

Dog, hvis du eller nogen du kender er gravid eller planlægger at blive gravid og oplever vedvarende trang til at drikke, kan det være tid til at søge assistance udefra. I nogle tilfælde, kan en kort intervention med en vejleder være tilstrækkeligt til at kurere alkoholbrug, men andre kan drage nytte af mere skræddersyet, langvarig støtte.

Kontakt os i dag for professionel hjaelp

The Cabin Danmark –Et Fristed for Mødre der Ønsker at Tage Sunde Valg

Hvis du eller en du har nær har brug for hjælp til at stoppe med at drikke, så er The Cabin Danmark her for at støtte dig. Lokaliseret i hjertet af København, tilbyder vi et ambulant program i verdensklasse som tillader patienter fleksibiliteten til at vedligeholde arbejdet og familieforpligtelser mens man får den hjælp man har brug for.

The Cabin Danmark bruger en innovativ Recovery Zones behandlingsmetode, kombineret med 12-trin og kognitiv adfærdsterapi. Vores services er fortrolige, effektive og betalelige, og kan prale af en høj succesrate. Professionel, diskret og medfølende autoriseret personale er lige ved hånden, for at hjælpe dig gennem hvert trin af din helbredelse, tilbyder vejledning og støtte mens du skaber en ny vej for dig selv.

For dem der overvejer et ambulant program på fuld tid, så er The Cabin Chiang Mai en fantastisk mulighed. Baseret i de frodige bjerge i det nordlige Thailand, er det placers langt væk fra udløsere og stressfaktorer derhjemme. Vores smukke faciliteter er bemandet af vestligt trænede vejledere og psykologere, såvel som et 24-timers medicinsk team, og kan prale af luksusindkvartering og femstjernede faciliteter.

Uanset hvad dine behov er, så er The Cabin her for at hjælpe. At tage positive valg under din graviditet er ikke blot for dig – det er for to. Ring til os i dag for at sørge for at du, og din baby, kommer i gang med en sund start.

Like what you read? For similar content Sign up here

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.