Effektiv primær behandling væk fra triggers kombineret med løbende lokal efterbehandling og støtte

Afhængighed er en kronisk sygdom i hjernen, som kræver intensiv psykologisk behandling for at blive overvundet, samt medicinsk afgiftning i visse tilfælde af stofmisbrug, som forårsager, at den enkelte person udvikler en fysisk afhængighed.

Hos The Cabin Chiang Mai består behandlingen af to hovedelementer – narkotika– eller alkoholafgiftning og vores helt eget psykoterapiprogram, som er forstærket af et fysisk element for at opnå en virkelig holistisk helbredelse af sind og krop.

Under en klients narkotika– eller alkoholafvænning vil vedkommende være under nøje overvågning af vores medicinske hold, som er på stedet døgnet rundt, ledet af Thailands bedste detox-specialist, Dr. Suttipan. Medicin til afgiftningen, abstinenssymptomer og eventuelle følgende sundhedsmæssige problemer vil blive ordineret ansvarligt, individuelt fra person til person.

Psykologisk behandling udføres ved hjælp af vores unikke behandlingsmodel kaldet Recovery Zones, for hvilket vi er blevet rost af det globale afhængighedssamfund. Den kombinerer de mest effektive kendte afhængighedsbehandlingsmetoder, såsom kognitiv adfærdsterapi (CBT), 12 –trins-principper og mindfulness i et program, der giver resultater meget hurtigere end de traditionelle metoder. Endnu vigtigere er, at det i hver klient opbygger instinktive egenskaber, som er afgørende for forebyggelse af tilbagefald.

Hvis vi opdager, at en klient også lider af traumer, en fælles forekomst i afhængighedssygdom, vil vores traumespecialister behandle vedkommende ved hjælp af EMDR-terapi.

Ved vurdering af klienter vil de blive anbefalet følgende:
28 dages accelereret program/60-90 dages recovery program/skræddersyet specialprogram

Alle behandlingsprogrammer inkluderer:

 • Én-til-én terapi – Disse individuelle sessioner er udført med din dedikerede sagsbehandler, som vil forblive tilknyttet dig under hele din behandling.
 • Gruppeterapi – Gruppeterapi er kernen i en vellykket behandling, fordi din ligesindede gruppe har en dybtgående indvirkning på din helbredelse.
 • Mindfulness-terapi – Videnskabelige undersøgelser har vist, at mindfulness-meditation og yoga er særligt effektiv i behandlingen af trang og håndtering af stress i misbrugsbehandling.
 • Motionsterapi – En kombination af holdtræning og personlige træningssessioner bliver udført af vores team af fitnessinstruktører, der har et indgående kendskab til de fitnessspørgsmål, som misbrugere står over for.
 • Massageterapi – Lægeligt bevist at fremme helbredelsen af de kropslige virkninger under et afgiftningsforløb, samt reducere stress og øge positive følelser.
 • Drama- og kunstterapi – Under afhængighedsbehandlingsprocessen giver kreative terapier en mulighed for at udtrykke følelser, der ikke kan identificeres let, samt hjælpe med at højne dit selvværd.
 • Ugentlige udflugter – At lære at nyde livet igen, uden stoffer og alkohol, er en vigtig del af helbredelsesprocessen. Søndagsture foregår til populære turistmål, og én gang om ugen bliver klienterne introduceret til forskellige sportslige aktiviteter.

Recovery Zones – effektiv og professionel misbrugsrådgivning

Hos The Cabin bruger vi en interaktiv rådgivningsmodel kaldet Recovery Zones. Recovery Zones er en metode, der kombinerer de evidensbaserede teknikker fra CBT, men bevarer den velkendte struktur fra 12-trinsterapien samt fordelene og støtten fra deres samhørighed og ressourcer. Programmet udføres af vestliguddannede og godkendte fagfolk med stor erfaring inden for behandling af afhængighed.

Men før vi kan forklare nærmere, hvad vores tilgang til behandling er, er det nødvendigt at forstå, hvad afhængighed egentlig er.

 

Hvad er afhængighed?

Afhængighed er en lidelse, der forårsager svigt i hjernens belønningssystem. Op mod 60 % af afhængige har sandsynligvis arvet sygdommen genetisk (National Institute of Drug Abuse, 2010). Andre mennesker kan have beskadiget deres belønningssystem ved et overforbrug. Derfor søger mennesker med denne lidelse at styrke deres beskadigede belønningssystem ved at søge efter stoffer eller processer, som vil øge følelsen. Når dette sker, vil en person med en genetisk disposition for sygdommen opleve dominoeffekter, eller kemiske kaskadeeffekter, til andre dele af hjernen, der påvirker forhold såsom dømmekraft og impulskontrol. Det er derfor, misbrugere og alkoholikere ikke kan kontrollere deres forbrug. Som en primærsygdom er den ofte til stede i personen, før han eller hun begynder at bruge stoffer, og som en kronisk sygdom, vil den fortsat være der, når de stopper med at bruge narkotika. Derfor er det nødvendig, at behandlingen både er medicinsk og psykologisk.

Metoden

Hos The Cabin har vi udviklet en model kaldet Recovery Zones, hvilket er en nem måde at kombinere de bedste elementer fra CBT, 12 trin og mindfulness-meditation i en interaktiv tilgang til behandling af afhængighed.

 

Active Zone

RecoveryZones
Vi lægger alt, som er blevet kompulsivt og ødelæggende for os, i den aktive zone. Vores ideal ville så være at afholde os fra disse stoffer eller processer. Selv om dette er et ideal, som vi sigter efter, flytter mange folk sig mod dette endelige mål i forskelligt tempi, fordi nogle personer har brug for mere hjælp end andre.

 

Hver klient er anderledes med hensyn til, hvordan og hvornår de bliver afholdende, samt hvad afholdenhed betyder for dem individuelt. For eksempel kan nogle klienter have brug for vedvarende medicinsk hjælp til at hjælpe dem med deres stofafhængighed eller kombinationsforekommende lidelser, såsom depression.

Danger Zone

Danger Zone er stedet, hvor vi definerer adfærden, der kan føre os tilbage til aktiv afhængighed.
Triggers – Ting, der aktiverer os, eller får os til at opføre sig på en vanedannende måde.
Negative selv omtale – Måden hvorpå vi taler negativt til os selv inde i vores hoveder.
Umådelige Følelser – Unødvendige negative følelser som uhensigtsmæssig skam og vrede.
Ineffektiv Adfærd – Ting, vi gør, som er utilpassede (ikke godt for vores overlevelse og velbefindende).

Recovery Zone

Recover Zone er alle de ting, vi skal gøre for at opnå sundhed og velvære. Her lærer vi dig, hvordan du bruger mindfulness. Mindfulness er en meditationsstil, der opstod i Sydøstasien, men som nu er meget populær over hele verden i psykologiske sundhedsmiljøer. Det er blevet brugt i vid udstrækning af sundhedsydelser i Vesten til behandling af depression, angst og PTSD og er nu ved at vinde indpas som en effektiv behandling for afhængighed.

Mindfulness koncentrerer sig om:

Bremse os ned – At blive mere bevidste om vores tanker og kropsbevægelser/fornemmelser.
Søge trang – Evnen til at se igennem trang ved at assimilere den vanedannende tanke gennem meditationspraksis.
Bodyscanning – Også kendt som progressiv afslapning. Dette er et aspekt af mindfulness, som i høj grad hjælper med afslapning og søvn, hvilket hjælper helbredelsen fra afhængighed.

 

Én-til-én terapi

Én-til-én terapisessioner vil altid blive udført med din dedikerede terapeut, som vil forblive med dig fra starten til slutningen af din behandling. De vil hjælpe dig med at udarbejde dine Recovery Zoner og dele dette med gruppen.

Gruppeterapi

Vi har gruppeterapi to gange om dagen, seks dage om ugen, plus aftenworkshops hver aften i hele ugen. Gruppeterapi udnyttes på behandlingscentre, hvor man også bor, fordi det ikke kun er dine rådgivere, men også dine ligesindede, der har en dybtgående indvirkning på din helbredelse. Det er den største forskel mellem behandlingscentre, du bor på, og ambulant behandling eller rådgivning.

I et beboelsesområde (såsom et behandlingscenter) kan dine ligesindede grupper give dig mulighed for at se flere af dine problemer, end du ellers ville, og dynamikken i at arbejde dig igennem dine problemer med andre “i samme båd” har vist sig at være mere effektiv, end hvis du bekæmper det alene.

Seminarer, der bliver afholdt i løbet af programmet:

 • Hvad er afhængighed? Neurovidenskaben bag sygdommen
 • Hvad er CBT? En introduktion til ABC-teknikkerne
 • Hvad er 12-trins-fællesskabet, og har jeg brug for det?
 • Hvad er krydsafhængighed?
 • Forstå 3-cirkelmodelen for alle afhængighedsformer
 • Forstå grænser
 • Forstå benægtelse
 • Masken vi bærer
 • Beskæftige sig med ukontrollerbare følelser (avanceret ABC)
 • Årsagssammenhængen ved afhængighed i børne- og voksenmiljøer
 • Skabe en helbredelsesvision

Udflugter

Kulturen, klimaet og den naturlige skønhed i det nordlige Thailand er velegnet til en bred vifte af aktiviteter, der supplerer vores klienters behandling – både erfaringsmæssigt og terapeutisk. Så hver søndag tager vi vores klienter med på nøje planlagte ture til enten en kulturel eller naturattraktion eller et actionfyldt eventyr.

Afhængig af længden af dit program vil en du have muligheden for at komme med på 2–12 forskellige udflugter. Sidst, men ikke mindst, præsenterer hver udflugt den perfekte mulighed for at tage “feriebilleder” til at vise venner og bekendte derhjemme.

Vores ugentlige udflugter omfatter en bred vifte af aktiviteter at vælge imellem:

 • Elefanttrekking
 • Bjergstammetrekking
 • Natsafari
 • Kanoroning
 • National Park tur
 • White water rafting
 • Thai madlavningskurser
 • Jungle zip line-tur
 • Vandfald og varme kilder
 • Abe- og tigerreservat
 • Buddhistiske templer
 • Fisketure
 • Thai-smykkefremstilling
 • ATV-jungletur
 • EElefantparker
 • Chiang Mai Zoo
 • Chiang Rai-tur