Blog
All About Addiction

Sommeren nærmer sig og mange er i gang med at lægge ferieplaner. Mange vil rejse til fremmede lande hvor sjov i solen ofte bliver kombineret med alkohol og fester. Men overdrevet druk mens du rejser kan føre til mange uforudsete risici. Vi diskuterer her hvordan du bedre kan forsikre dig at have en god ferie frem for en ulykkelig en.

Dangers of Excessive drinking while traveling

Denne sommer vil mange mennesker rundt omkring i verden pakke deres rygsæk, købe en flybillet, og sætte snuden mod fremmed land og nye eventyr – og fester.

En øl til frokost? – ”Hvorfor ikke? Vi er på ferie!”

En øl mens vi venter på toget? – ”Hvorfor ikke? Vi er på ferie!”

Fest med fri bar hele natten? – ”Hvorfor ikke? Vi er på ferie!”

Selvom det kan være sjovt at feste mens man er på ferie, og det kan endda hjælpe os med at slappe af, kan det også lede til for meget druk – så meget at mange ender med at være fulde det meste af deres tid på ferien i udlandet. Dette medfører en masse forskellige risici både under rejsen, men også når de vender hjem, inklusive risikoen for at udvikle en afhængighed.

Faren og risikoen ved overdreven druk mens man rejser

For mange går det at rejse og at drikke hånd-i-hånd, især for dem der er yngre. Selvom en drink eller to måske får dig til at slappe lidt af, kan det at rejse, mens du er fuld, medføre forskellige farer. Bare det at drikke kan være farligt selvfølgelig, selv derhjemme, men risikoen bliver forstørret når du er i en by du er ubekendt med og kun kender få eller ingen mennesker, Denne engelske kampagne advarer rejsende om at de skal huske at der er en ´bagside til paradiset. ´

Her lister vi nogle af fare der kan forekomme når du drikker for meget, mens du er på ferie.

1. Rejsendes sygesikring dækker dig muligvis ikke.

Der er mange der ikke ved at de fleste rejseforsikringer ikke dækker deres udgifter der er forbundet med dit eget druk.

Klausulen kan f.eks. være formuleret således:

“Vi vil ikke dække udgifter under omstændigheder hvor du var under indflydelsen af spiritus eller stoffer, undtagen ved lægeordineret medicin og i samtykke med lægens anvisninger.”

Dette betyder at hvis du bliver fuld ved en fuldmåne fest i Thailand og beslutter dig for at prøve det brændende reb og ender med at brænde huden af arme og ben, så skal du måske selv betale hospitalsregningen.

Selvfølgelig vil hver tilfælde blive vurderet individuelt og hvert forsikringsselskab har deres egne politiker, men det er bedre at være på den sikre side og begrænse sit alkohol indtag, på den måde er der større chance for at din sygesikring virker når du har brug for den.

2. Tab af vigtige dokumenter og ejendele.

Man kan altid miste sin taske eller sin pung, og det sker ofte for dem der drikke for meget. At miste vigtige ejendele såsom penge, kredit kort og pas mens man rejser kan være ødelæggende.

Forstil dig en situation hvor du er i et fremmed land, og du ikke har noget pas eller adgang til penge. Du vil være nød til første komme til din lokale ambassade og derefter finde en måde at klare dig mens du venter på dit nye pas, hvilket kan tage ugevis i visse lande. En nats ‘sjov’ kan sagtens ødelægge resten af din ferie, eller værre.

3. At komme i slagsmål eller blive arresteret.

Uheldigvis, efter for meget alkohol, bliver det at være høflig og i kontrol mindre fremtrædende i folks adfærd. At være fuld blandt din egen kultur er en ting, men det er vigtigt at huske at forskellige kulturer måske finder din fordrukne adfærd upassende og endda fornærmende, hvilket kan lede til problemer.

Mens du rejser i udlandet kan du aldrig være sikker på hvem du taler med (eller om du fornærmer dem) og hvad de er i stand til. Når det kommer til arrestation, er det vigtigt at huske at udenlandske love måske er hårdere end hvad du er vant til, eller forventer. Du modtager måske en dom der kan tømme din bankkonto, eller endnu værre efterlade dig strandet i et udenlandsk fængsel. Det vil formentlig ikke være den ferie du havde planlagt.

4. Du bliver et nemmere mål for kriminalitet og vold.

Når du er beruset bliver din evne til at tænke logisk nedsat. At tage mod et lift fra en fremmed eller at dele drinks med lokale du ikke kender lyder måske som en sjov måde at få kulturelle oplevelser, men det er også en god mulighed for kriminelle at udnytte dig. At fastholde sin ædruelighed er den bedste måde at sikre at du altid laver velovervejede og fornuftige beslutninger så du er mindre sårbar over for snyd, kriminalitet og vold.

5. Spiked drinks.

Dette er en alvorlig trussel overalt i verden, så hold altid din drink dækket og indenfor synsvide for at sikre at ingen putter noget i din drink der kan gøre dig mere beruset eller bevidstløs. Jo mere du drikker, jo større er chancen for at du glemmer at passe på, og det kan ske at du lade din drink stå uden opsyn.

6. Dehydrering.

Især hvis man rejser i varme klimaer, kan det at blive fuld hurtigt gøre dig dehydreret, resulterende i store risiko for dit helbred. Hvis du vil drikke mens du rejser, vær sikker på at du indtager passende mængder vand.

7. Forøget risiko for at udvikle afhængighed.

Selvom afhængighed ikke udvikler sig over en nat, kan længere perioder med rejser, hvor druk er hyppig aktivitet, forøge dine chancer for at udvikle et alkoholmisbrug. Dette er især tilfældet på rejser der varer en eller flere måneder. Mange rejsende finder det svært at stoppe med at drikke selv efter de er kommet hjem – de sætter sig selv op til et alkoholmisbrug.

Undgå trangen til at rejse beruset

Når busser og fly er forsinkede, føler du måske trangen til at åbne et par øl eller du tænker at rejsen bliver bedre hvis du er fuld. I stedet for at drikke kan du udforske nogle alternativer. Sæt dig tilbage og nyd øjeblikket, nyd sceneriet og lev i nuet. Venter du utålmodigt på den næste bus? Prøv en smule mindfulness meditation for at få ro i sindet. Tænker du at du bør drikke en øl (eller to eller tre) ved hvert måltid? Prøv en lækker smoothie eller frisk juice i stedet.

Ikke alene undgår du farene ved at være fuld mens du rejser i et fremmed land, du undgår tømmermændene og vil være bedre i stand til at påskønne sceneriet, kulturen og udflugterne som du har betalt for at opleve.

Hvis du eller en du kender lider af et misbrug, bestræber vi i The Cabin Chiang Mai os på at tilbyde interaktiv misbrugsbehandling. Uddannede misbrugsbehandlere giver fyldestgørende og omfattende behandling af misbrug gennem vores unikke Recovery Zones model. Dette forsikrer holistisk følelsesmæssige reparationer og vækst der tillader dig et liv med en langtidsvarende afhængighedskur.

Husk at afhængighed er en sygdom og at det ikke er noget at skamme sig over. Hvis du vil have mere information om misbrugsbehandling, eller er interesseret i en gratis og uforpligtende vurdering af dig eller en du har nær, kontakt os for at starte på vejen til friheden i behandling.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.