Blog
All About Addiction

Er du bange for at stoppe med at drikke? At blive ædru kan virke som et skræmmende skridt. Her er nogle almindelige bekymringer og hvordan man overvinder dem.

8 Bekymringer ved Ædruelighed (og Hvordan De Overvindes)

Sharelines

 • Er du bange for at stoppe med at #drikke?.
 • Overvind din frygt for at blive #ædru

Hvis selve ordet ædruelighed skaber en knude i maven, er du ikke den eneste. For dem af os der har et besværligt forhold med alkohol, kan ideen om at blive ædru være ret skræmmende. Ikke mange mennesker har lyst til at blive ædru; det handler om behovet for at blive ædru. Hvis du tænker på alle de måder at druk kan holde dig fra at opnå dine mål og alle problemerne som ædruelighed vil løse, men du føler dig paralyseret af frygt – det er en god indikator på at du har behov for denne ændring.

Så hvordan kommer du fremad når denne form for angst har frosset dig fast? Konfronter dine bekymringer. Udforsk de spørgsmål der gør dine håndflader svedige. Svarene kan give overraskende opmuntring. Vi har fundet et par af de mest almindelige bekymringer der omgiver ædruelighed samt taktikker til at hjælpe dig med at overkomme dem.

Jeg overreagerer.

Hvis du tror at du har et problem, men du ikke er sikker på om det kræver at du opgiver alkohol helt, er det nemt at spille det spil hvor du sammenligner dit alkoholforbrug med dine venners. Hvis Murphy, som drikker en hel del mere end dig, ikke synes at han er alkoholiker, så er du helt sikkert heller ikke. Men alle har deres eget personlige forhold til alkohol, så tag et kig på dit eget liv. Afholder druk dig fra at være dit mest produktive selv? Står det i vejen for dine mål? Påvirker det dine forhold? Er du generelt ulykkelig? Tænk længe over det: er du ulykkelig? Hvis ja, kan det være på tide at lave nogle seriøse ændringer.

Jeg fejler.

Ved du hvad? Det er fint. Blot at prøve er et stort skridt mod at opnå ædruelighed. Prøv ikke at lægge for meget pres på dig selv, der behøver ikke at være en sort og hvid linje mellem succes og fiasko. Ja, du skal beslutte dig for at stoppe med at drikke. Tag den beslutning og tag det så et skridt af gangen derfra. Hvis du laver en fejl eller får et tilbagefald, kan du lære fra det og fortsætte med at vokse og udvikle dig på din vej til ædruelighed. Lad ikke frygten for fiasko afholde dig fra at prøve.

Jeg vil kede mig.

Nogle gange vil du spekulere på hvor lang tid en ligegyldig samtale kan være. Og ja, den vil virke længere når du er ædru. Der er ingen vej udenom det. Men i stedet for at drikke din vej gennem kedelige events, kan du måske stoppe med at deltage i dem. I stedet for at hælde øl ned for at overleve en times samtale med din irriterende ven, Doug, så lad være med at hænge ud med Doug længere. Ædruelighedens klarhed vil hjælpe dig med at beslutte hvordan du vil bruge din tid og hvem du vil bruge din tid med, hvilket vil frigøre dig fra det konstante loop af at drikke for at komme igennem situationer du ikke vil være i

Jeg ville ikke vide hvad jeg skulle gøre med mig selv.

I teorien, vil ekstra fritid hjælpe dig med at forblive fokuseret og opnå dine drømme. Lære et nyt sprog. Bruge kvalitetstid med kvalitetsvenner. Få et forspring på arbejdet. Gå i fitness. Læse. Og, eventuelt, er det præcist hvad du vil gøre. Men når du først bliver ædru, kan det føles som om der er et hul der er svært at udfylde. For de fleste af os, er der en grund til at vi først begyndte at drikke: problemer som vi undgår og følelser vi ikke vil se i øjnene. Den stille, klarsynede tid der plejede at blive udfyldt med druk kan først være skræmmende, så her er nogle distraktioner der kan hjælpe dig:

 1. Find et nyt TV-show at følge. Vi kan godt lide Star Trek: The Next Generation og The Wire, men find noget for din egen smag.
 2. Tilmeld dig et hold med fysisk aktivitet, ideelt omkring det tidspunkt hvor du typisk ville gå ud og drikke. Vi kan lide Muay Thai eller pilates.
 3. Prøv at meditere. Hvis du leder efter en guidet meditation og sessioner med mindfulness, så prøv at downloade Headspace-appen.
 4. Kom forbi The Cabin Danmark. Vores hold af psykologer, psykiatere og misbrugsvejledere vil hjælpe dig med at udvikle en plan for helbredelse.

Jeg vil miste alle mine venner.

Folk der drikker føler sig ofte som festens midtpunkt. Du er sikkert den der køber shots, fortæller jokes og viser dine færdigheder inden for amatør-breakdance. Den del af dig der er sjov vil ikke dø bare fordi du ikke drikker. Den kan være lidt sværere at finde uden alkohol, men den er der stadig og du vil finde nye og bedre måde at lokke den frem. Og, hvis vi skal være ærlige, så var der ingen der blev så imponerede over de breakdance-trin som du troede. Dine venner der var stordrikkere og stofbrugere kan blive skuffede over at du ikke drikker mere, og de er ikke de typer af mennesker du bør hænge ud med mens du er på afvænning. Prøv at omgive dig selv med folk der respekterer din beslutning. Alkohol er et stof der forstyrrer din dømmekraft og forandrer din personlighed; du burde ikke skulle retfærdiggøre hvorfor du vil stoppe med at gøre det. Dine venner der elsker dig, vil støtte dig..

Jeg vil gå glip af alt det sjove.

Vi har alle sammen FOMO (fear of missing out), og hvis alle dine drukvenner er ude til Syv-Tequila-Shots-Søndag uden dig, kan det være svært at modstå. Her er et par måder at bekæmpe FOMO:

 1. Tænk over hvad du virkelig går glip af. Du vil drikke alt for meget. Du vil gøre de samme ting som du plejer. Du vil vågne, dit hoved dunker med glimt af minder og en vag følelse af at hele natten gik skævt. Dukkede din chef op? Sagde du noget der kunne få dig fyret? Hvor kom det blå mærke fra? Hvor er dit dankort? Hvordan kom du hjem? Spørg dig selv om det du går glip af, er mere værd end din ædruelighed. Svaret vil være nej.
 2. Udfordre deres sjov med dit eget. Prøv at finde på et ædru alternative til hvad de laver, så du ikke sidder derhjemme og tjekker Facebook for billeder af deres udskejelser, hvilke, i øvrigt, ikke er lige så sjove som filteret får dem til at se ud. Hvis du fokuserer på din egen underholdning, vil det være lettere at give slip på hvad dine venner laver.
 3. Accepter at du ikke kan have det hele. Ingen kan. Prøv at nyde det du har og kultiver en attitude af taknemmelighed.
 4. Hvis du føler en stærk længsel, så overvej hvad den kan omhandle. Det er sandsynligvis ikke omkring selve drikkeriet. Måske savner du andre aspekter af socialisering og bør finde tid til dine støttende venner og familie.

Jeg vil være en fiasko.

Det der er endnu vigtigere end hvordan andre folk ser dig, er hvordan du ser dig selv. Hvis du kæmper med druk, har du sandsynligvis gjort det til en stor del af dit liv og daglige rutine. Det vil tage dig noget tid at justere til din nye realitet, så vær tålmodig med dig selv. Hvis du var afhængig af alkohol for at få modet til at tale med folk og være dristig, har du brug for andre måder at udnytte din vedholdenhed på, men hvis du er modig nok til at stoppe med at drikke, har du en guldmine af styrke der går dybere end du måske indser. Jo længere tid du er ædru, jo bedre vil du blive til det. Du vil være mere til stede, spændende, sympatisk og dejlig at være sammen med end nogensinde før.

Få Hjælp Nu

Jeg vil være nødt til at forklare min ædruelighed hele tiden.

Vi lever i et samfund hvor ædruelighed som livsstil er modkultur. Blot at skulle forklare forskellen kan være udmattende. Hvis du vil dele detaljerne af din ædruelighed er det fint, men hvis ikke, er der et par simple ting her du kan sige hvis du bliver spurgt ind til dine personlige valg:

 1. Ellers tak, jeg drikker ikke.
 2. Jeg plejede at drikke, men ikke længere.
 3. Jeg drak i lang tid og det var rigtig sjovt. Men så var det ikke sjovt længere, så jeg stoppede.

At Overvinde Alkoholafhængighed

Hvis du er bekymret for at du ikke kan klare den uden at drikke, er den bedste handling at søge hjælp hos professionelle inden for afhængighedsbehandling. The Cabin Danmark tilbyder innovativ og effektiv behandling mod alkoholafhængighed ved brug af vores egen unikke Recovery Zones-metode. Kontakt os i dag for at finde ud af hvordan vi kan hjælpe dig med at blive ædru en gang for alle.

Like what you read? For similar content Sign up here

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.