Blog
All About Addiction

At være nervøs for afhængigheds behandlingen er normalt. Dit liv bliver jo ændret drastisk. Den gode nyhed er, at det vil blive ændret til noget bedre, endda til noget bedre end du kan forestille dig. Denne liste vil begejstre dig for, hvad der ligger forude!

10 Gode Grunde til hvorfor kvitte stoffer og alkohol er noget at se frem til

Sharelines

  • Stofferne styrer ikke længere dit liv.
  • Glæde og taknemmelighed kommer let og 9 andre grunde til at ædruelighed er fantastisk.

For mange misbrugere, der lige er begyndt eller er lige ved at begynde deres rejse gennem afhængighedsbehandling, kan slutresultatet virke skræmmende. Det er ofte vanskeligt at forestille sig et liv uden stoffer eller alkohol, når det er blevet så dybt integreret i din livsstil. Men helbredelsen er noget, der bør fejres, fordi, bortset fra fysisk at blive ædru, der er så mange andre store ting der også sker under bedringen.

For at hjælpe dig med at blive spændt på din helbredelses rejse, har vi sammensat en liste over de ti mest almindelige ‘bivirkninger’ af ædruelighed, som du kan begynde at se frem til.

1. Stoffer styre ikke dit liv mere.

I så lang tid var det stoffer og alkohol som var dit liv. Den konstante kamp for at bevare kontrollen over dit stofmisbrug er noget, som du ikke behøver at bekymre dig om længere. Du behøver ikke længere at spilde tid på at tænke over din næste genstand eller fix. Der er en følelse af lettelse, der kommer med at blive ædru som er ubeskrivelig, en fornemmelse af, at de kæder der holdt dig bundet til din afhængighed er blevet fjernet og du er fri igen.

2. Du vågner endeligt.

Der er mange følelser, der kommer sammen med afhængighed, såsom skam,skyld og fortvivlelse, der blev maskeret af stofmisbrug eller alkoholmisbrug og førte til en følelse af at være afskåret fra verden og mennesker omkring dig. Disse følelser forsvinder ikke med det samme, men det vil de med tiden. Og du kan se frem til at føle sig mere vågen og mere forbundet igen med alt og alle der omgiver dig. Du vil opleve en lidenskab for at leve, som du havde tabt til afhængigheden.

3. Du kan blive den person, du altid skulle have være.

I stedet for at leve i en omtåget virkelighed, vil afhængighedsbehandlingen give dig muligheden for at lære mere om dig selv og vokse i en positiv retning, hver eneste dag. Dette er det bedste tidspunkt at virkelig begynde at på at lære dig selv bedre at kende igen, og arbejde hen imod at blive den bedste version af dig selv som muligt.

Tager stoffer over i dit liv?

4. Dine venner og familie kan faktisk stole på dig.

I afhængighedens dyb bliver ansvar forkastet for at gøre plads til flere “givende” aktiviteter såsom at drikke eller tage stoffer. Chancerne for at du ikke var den bedste søn / datter, forælder, ven, ægtefælle eller kollega som du kunne være, er meget store. Afhængighedsbehandling giver dig chancen for at genopbygge dine ødelagte eller skadelidte relationer og blive til en person, dine nærmeste virkelig kan regne med. Relationer opbygget under behandling, er ofte det mest givende, fordi de er bygget på ærlighed, tillid og ydmyghed.

5. Du er styret af din sjæl i stedet for dit ego.

Egoet styre en narkomans handlinger,og søger efter øjeblikkelig tilfredsstillelse ved enhver lejlighed. Desværre fører dette kun til elendighed på lang sigt, og en daglig kamp med op-og nedture i et afhængigheds misbrug. Ædruelighed giver mulighed for at genskabe forbindelsen med sjælen og fodre den med åndelig energi i stedet for stoffer, som har en langvarige positive virkninger. Du bliver i stand til at fokusere på det store billede, og kan tage beslutninger hver dag, der vil påvirke din fremtid positivt.

6. Glæde og Taknemmelighed kommer let

Jo mere du lærer om dig selv og vokser, jo mere du åbner dig op til åndelig energi, jo mere vil du naturligt føle glæde og taknemmelighed på daglig basis – begge er følelser, som dybest set er ikke eksisterende i et afhængigheds misbrug. Under et afhængigheds misbrug, er lykke ofte skabt af misbruget. Det er overfladisk og forsvinder hurtigt. Desto længere du varetager og arbejde med dig selv i afhængigheds behandlingen, jo mere vil du føler dig glad og taknemmelig hver eneste dag.

7. Du lærer bedre måder at håndtere livet på.

For alle og enhver, kan livet nogle gange føles, som om du spiller et brætspil uden at have læst reglerne. Du gør hvad du synes er rigtigt og håbe på det bedste. Det kan være overvældende, hårdt, men det er ofte i disse tider, at misbrugere begynder deres rejse mod en afhængighed – ved hjælp af stoffer fortynder deres følelser omkring forvirring, angst eller frygt. Afhængighedsbehandling lærer dig bedre metoder til at håndtere livssituationer, ved at holde dig vågen, og styre dig i en mere positiv retning. Dermed siger vi ikke, at livet stadig ikke vil være forvirrende eller skræmmende nogle gange, men med et klart hoved og de rigtige værktøjer, du har lært i afhængigheds behandlingen, vil du opdage at du kan navigere lives stenet vej meget bedre.

8. Du får faktisk mere end du taber.

Du kan have mistet stoffer og alkohol, men du vinder en ny forståelse for livet. Du bliver en stærkere udgave af dig selv. Du finder nye eller gamle hobbyer der interesserer dig. Du lærer at sige nej til aktiviteter, som du ikke ønsker at gøre, og fokusere i stedet for på hvad der virkelig gør dig glad. Du får mulighed for at leve et liv du virkelig ønsker. Det er noget at være taknemmelig for.

9. At være Sober er Sejt.

Du vil snart finde ud af, at ædruelighed er faktisk temmelig sejt.Venner, familie og kolleger vil have en nyfunden respekt for dig, for at helbrede dig selv og gør hvad det kræver at blive en stærk, sund, glad og selvsikker person. Du kan være stolte af det faktum, at du ikke længere behøver at gemme sig bag stoffer eller alkohol til at håndtere livet og har en fantastisk tid.

Get Help Now

10. Afhængighedsbehandling er en fuldstændig forvandling

Fra følelsen af håbløs til håb, fra at være fallit, udmattet og elendige til at være mere økonomisk sikker, fuld af energi og gladere. Du vil føle dig som en helt ny person i den bedst mulige forstand. Du vil føle sig optimistisk på fremtiden og vil få mere og mere tillid til dig selv med hver eneste dag der går.

Ja, afhængighedsbehandling er en lang og snoede rejse, og det vil ikke altid være let. Men hvis det betyder, at du har mulighed for at opleve de ovennævnte ændringer i dit liv, kan du være sikker på at det vil være det værd!

Få hjælp til dit afhængigheds misbrug i dag

Afhængighed er en kronisk sygdom, som betyder, at det kun vil blive værre med tiden, hvis det forbliver ubehandlet. Hvis du eller en af dine nærmeste kæmper med afhængighed er det vigtigt at du søger hjælp med det samme. Kontakt os i dag for at høre om hvordan vi kan hjælpe dig med at vende dit liv til det bedre.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.