Blog
All About Addiction

Har du svært ved at forestille dig hvordan dit liv ville se ud efter du er blevet ædru? Udforsk 10 af de største fordele du kan se frem til når du stopper med dit misbrug:

10 Fantastiske Fordele ved at Blive Ædru

Sharelines

  • Afhængighed er en livsstil på fuldtid, og giver kun lidt tid til alt andet. Hvad fylder tomheden når du bliver ædru?
  • At blive ædru ændrer alt. Her er 10 måder dit liv vil ændres når du stopper misbruget:

At blive ædru er hårdt arbejde.

Det er en udfordrende proces der kræver dedikation og viljestyrke – og at vænne sig til et liv uden misbrug er for mange svært.

For at få succes, er du nødt til at kunne se lyset for enden af tunnelen – et lys der er stærkt nok til at trække dig igennem angsten, tvivlen og følelsen af utilstrækkelighed som du vil kæmpe imod undervejs. Du har brug for at vide at rejsen er det hele værd.

At vide hvad der venter forude, kan holde dig kørende når tingene bliver svære, og endda afholde dig fra tilbagefald.

Nedenunder er der ti af de bedste ting du sandsynligvis vil opleve når du først er blevet ædru.

10 Fantastiske Ting Der Opstår Når Du Er Blevet Ædru

1. Dine Relationer Bliver Stærkere

Afhængighed kan seriøst skade dine forhold.

Når du misbruger, vil det pågældende stof være alt der betyder noget. Dit forhold til stoffer eller alkohol har forrang over ethvert andet forhold i dit liv.

Som resultat, er det ikke ualmindeligt at have svært ved at vedligeholde forhold med venner, forældre, børn, romantiske partnere og endda ansatte eller kollegaer. Når du bruger aktivt, bruger du nok ikke kvalitetstid sammen med dine venner eller familie. Og, som prikken over i’et, påvirker misbrug næsten med sikkerhed din personlighed og gør det svært for dig at investere autentisk i intime forhold, selv når du ikke er påvirket.

Alt dette ændrer sig når du bliver ædru. Du begynder at føle følelser der plejede at være sløvede under brug og dit selvværd begynder at vende tilbage. Din familie og venner begynder at se dit ’ægte jeg’ igen – og du begynder at investere kvalitetstid sammen med dem. Over tid, vil dine forhold forbedres dramatisk.

 

 

2. Din Hukommelse Forbedres

Det er ingen hemmelighed at afhængighed kan være ødelæggende for din hukommelse. Når det er værst, kan du bemærke at du lever i en tåget tilstand, der gør det svært at huske selv de vigtigste ting – som fødselsdage, aftaler eller dit arbejdsskema.

Heldigvis vil det ikke være din virkelighed for evigt. Når først du er ædru, vil din hukommelse næsten omgående blive forbedret. Og som det vigtigste, vil du begynde at huske – eller opdage – hvem du er.

3. Du Ser Bedre Ud

Husker du de poser du har under øjnene efter lange, søvnløse nætter?

Når du stopper med at bruge, vil de gå væk.

Og det er bare begyndelsen. Nogle af dine rynker vil forsvinde. Du vil se flere år yngre ud. Dine tænder vil være hvidere. Dit hår vil genvinde sin sunde glans.

Men forandringerne er ikke kun overfladiske. Når du misbruger, er det svært at smile af oprigtig glæde. Når du stopper, vil du bemærke at du smiler ægte og med selvtillid langt oftere, hvilket gør dig mere attraktiv for alle omkring dig – selv hvis dit udseende slet ikke ændrer sig.

4. Din Vægt Stabiliseres

Der er en god chance for at din vægt ikke er hvad den har været før dit misbrug. Det er svært at komme tilbage til en sund balance når du er midt i din afhængighed, men når først du er fri, er en sund vægt indenfor rækkevidde.

At tabe vægt – eller tage på – bliver langt nemmere. Og når først du opnår det, bliver alting lettere. Du bliver mere selvsikker, din forbrænding begynder at fungere ordentligt, og når du kigger i spejlet, vil du endelig se dig selv igen. Du vil bogstaveligt talt hele fra indersiden og ud.

5. Du Sparer Penge

TDer er ingen vej udenom: afhængighed er dyrt. Hvis din afhængighed er alvorlig nok, så er der en stor chance for at du har været bankerot (fordi du har brugt alle dine penge på din vane) mindst én gang. Du har måske endda været nødt til at ty til ulovlige eller uetiske metoder til at tjene nok penge til at få enderne til at mødes.

Når først du er ædru, vil penge være et langt mindre problem. Og at have flere penge mellem hænderne vil sandsynligvis medføre flere positive effekter. For eksempel, så beretter mange tidligere misbrugere om en følelse af tilfredshed og præstation ved at have flere penge til at gøre simple ting, som at købe et sundt måltid eller forkæle en ven til en aften i byen. For nogle, vil disse oplevelser endda tilfredsstille trangen de plejede at fodre med stoffer.

6. Du Har Mere Tid

Afhængighed er en altomfattende livsstil på fuld tid, der æder alt på dets vej og efterlader kun lidt tid til alt andet. Det er ikke unormalt at hobbyer, tid med venner, gåture og selvpleje bliver nedprioriteret.

Når først du bliver ædru, kan du finde dig en smule desorienteret ved mængden af fritid du har. Lav en liste af ting du nyder, men som du ikke har fået gjort i lang tid – og lav det. Giv dig tid til at udforske naturen, genoptage forbindelsen med gamle venner, lav kunst eller spille musik. Alle disse ting vil hjælpe dig med at genopbygge den selvtillid du havde før din afhængighed, og vil holde dig travl nok til at glemme alt om tilbagefald.

7. Du Har Ubegrænset Energi

Misbrug ændrer på dine energiniveauer fra flere vinkler. Afhængigt af det stof du bruger, vil du muligvis sove for meget eller for lidt. Uanset hvad, efterlader afhængighed din krop i en tilstand af kronisk træthed.

Når du først stopper med at bruge, vil du sikkert være ekstremt sløv i en uges tid – men, langsomt men sikkert og dag efter dag, vil dine energireserver øges. Inden længe, vil du hoppe ud af sengen uden at skulle bruge en kop kaffe – eller noget som helst andet.

8. Du Har Det Faktisk Endnu Sjovere

Denne her kan være svær at tro, men det er sandt.

For de fleste misbrugere, er der en unægtelig sammenhæng mellem stoffer og sjov. Du plejer måske ikke at have det sjovt mens du er ædru, og du vil måske ikke tro at du er i stand til det – men det er du.

Når først du bliver ædru, vil du begynde at opdage hvem du er uden stoffer, og du vil udvikle nye håndteringsmekanismer til at hjælpe dig igennem de problemer der førte til dit misbrug. På samme tid, vil din krop begynde at afbalancere hormonerne og reducere sin afhængighed af stoffer. Over tid, vil du føle dig bedre tilpas ædru end hvad du gjorde under dit misbrug.

Det endelig resultat? Du vil endelig være i stand til at have det sjovt med vennerne og familien uden at have brug for en drink. Du vil være i stand til at være kreativ eller spille musik uden at skulle bruge et sug. Disse aktiviteter vil med tiden fuldstændig udfylde den tomhed som stofferne plejede at fylde.

9. Du Vil Opnå Respekt, Fra Både Dig Selv og Andre

Ædruelighed kræver arbejde – og oplevelsen af at udføre dette arbejde, vil genoprette din selvrespekt. Du vil begynde at etablere et fortroligt forhold med dig selv, og til gengæld, vil andre også begynde at stole på dig.

 

Få Hjælp Nu

 

10. Du Vil Endelig Have Det Godt med Dig Selv

Ingen bør have brug for stoffer for at have det godt med sig selv, men desværre har mange mennesker det på denne måde. Når du føler at du har brug for at være under påvirkning af et stof for at være dig selv, så bliver misbruget en ond cirkel af ubehag, brug og så starte forfra når rusen forsvinder og ubehaget vender tilbage. Først, uden brug af stoffer, vil du føle dig ufuldstændig.

Men langsomt vil dette ændres. Inden længe, vil du begynde at have det godt med dig selv igen – ikke blot på trods af at du er ædru, men fordi du er ædru. Du begynder for alvor at genkende og sætte pris på den store anstrengelse og styrke det tog for at få dig derhen hvor du er nu.

Som resultat, vil du udstråle beslutsomhed, positivitet og selvtillid. Du vil være bedre i stand til at påtage dig nye arbejdsmulighed og indgå i sociale sammenhænge. Du vil ikke længere være bundet til skammen og skyldfølelsen over din afhængighed, hvilket direkte forbedrer dit selvbillede.

Opdag Glæden ved Ædruelighed – Start Nu

Når du stadig misbruger, kan det føles som en overvældende opgave at blive ædru.

Men sandheden er, at det ikke behøves at være overvældende og du behøver ikke at tackle det hele på én gang. Rejsen mod helbredelse startet med blot et lille skridt. Kontakt os for at tage det første skridt nu.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.